Quantcast
THE STREAM

Πάτρα: Μήνυση για τη διασωλήνωση έκανε ασθενής με Covid αφού σώθηκε λόγω της διασωλήνωσης

Πρώτα πήρε εξιτήριο ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και μετά κινήθηκε νομικά


THE NEWSROOM · 8 Σεπτεμβρίου 2021

Νικητής της ζωής είναι κατά μία έννοια ένας ασθενής που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, ο οποίος μάλιστα νόσησε βαριά και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Δεν ξέρουμε αν ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε όταν πήρε εξιτήριο, όμως το σίγουρο είναι ότι αντί για μπακλαβάδες, ο ασθενής τους κέρασε μια μηνυσούλα.

Μάλιστα, η ειδική φροντίδα που του έκαναν ήταν και η αιτία για τη μήνυση. Όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικά τον έβαλε στη ΜΕΘ και του έκανε και τραχειοστομία, ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει. Παρότι η φροντίδα των γιατρών τον κράτησε στη ζωή, ο ασθενής δεν εκτίμησε τις αποφάσεις τους και τον τρόπο που τον μεταχειρίστηκαν, οπότε κινήθηκε νομικά εναντίον τους.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Tempo24, ο ασθενής είχε ζητήσει μάλιστα και δείγμα για να κάνεις εξετάσειςς εκτός νοσοκομείου, διότι δεν πίστευε πως έπασχε από κορωνοϊό. Το ίδιο μέσο υποστηρίζει ότι ήταν ανεμβολίαστος. Το όλο περιστατικό έχει αφήσει το προσωπικό ελαφρώς μαλάκες:

«Εμείς τον σώσαμε και αυτός μας μηνύει.»

Δεν είμαστε βέβαιοι αν πρόκειται για το ίδιο περιστατικό για το οποίο γράφαμε πρόσφατα, με πρωταγωνιστή έναν ασθενή που ζήτησε δικηγόρο αμέσως μετά τη διασωλήνωση. Ο εν λόγω δικηγόρος ήταν ο antivax νομικός Νίκος Αντωνιάδης, του οποίου το όνομα αναφέρθηκε από τα ΜΜΕ στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας για τον θάνατο μιας 51χρονης αρνήτριας διασωλήνωσης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ίσως είναι πολύ busy ο ίδιος για να προχωρήσει την πατρινή υπόθεση, ποιος ξέρει.

Best of internet