Quantcast
THE STREAM

Με απαγόρευση χαρταετού και πιθανώς κλείσιμο πάρκων συνεχίζεται το έξυπνο lockdown

Όπως όλα δείχνουν, η Καθαρά Δευτέρα δεν είναι αρκετά Καθαρά από υγειονομικής άποψης


THE NEWSROOM · 11 Μαρτίου 2021

Αν είχατε την απορία για το ποιος είναι ο εχθρός αυτή τη βδομάδα, θα πρέπει να κοιτάξετε ψηλά στον ουρανό τις επόμενες μέρες. Όχι, δεν εννοούμε τα περιστέρια, αλλά τους χαρταετούς. Καλά καταλάβατε αγαπητές φίλες και φίλοι, το κυνήγι των συνωστισμών αυτή την εβδομάδα θα στοχεύσει το γνωστό παραδοσιακό σπορ της Καθαράς Δευτέρας.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν ξέρουμε αν το θυμάστε, αλλά ζούμε την περίοδο του έξυπνου lockdown, ο αλγόριθμος του οποίου κατέληξε ότι η έξοδος στα πάρκα είναι αυτό που ευθύνεται για τον κουβά στην αντιμετώπιση του ιού. Κι επειδή αυτή την εβδομάδα, μετά από κάποια πολύ γνωστά πλέον γεγονότα, η επέμβαση της αστυνομίας σε πλατείες και πάρκα δεν πολυφοριέται, βρέθηκε άλλη λύση.

Πιο συγκεκριμένα, το πάνσοφο κράτος μας σκέφτεται να κλείσει τα πάρκα για το τριήμερο. Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης:

«Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία

Όπως δήλωσε στο Star ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας:

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες.»

Κι επειδή το τροχοφόρο 6 απαγορεύεται, αν θέλετε να πάτε στο βουνό ή στη θάλασσα θα χρειαστεί να το κάνετε με τα ποδαράκια σας. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύετε να αλλάξετε νομό για τριημεράκι:

Το να συζητάμε αν υπάρχει ειδικός κωδικός που να καλύπτει το πέταγμα χαρταετού είναι από μόνο του εκπληκτικό, οπότε μην παραπονιέστε. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι τι ακριβώς θα γίνει με τους πολίτες της χώρας που θα βγουν για το 6  τους, αν τα πάρκα κλείσουν. Θα πάρουν την ταραμοσαλάτα τους ανά χείρας και θα πάνε στην Ομόνοια; Κανείς δεν γνωρίζει.

Η επιχείρηση «Χαρταετός» ήδη μελετάται στα social media:

Best of internet