Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Με κουβέρτες για να κατακτήσουν τη γνώση και τον Βορρά οι μαθητές σε δημοτικό

Την λύση της προβλεπόμενης ατομικής κουβέρτας επέλεξε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2021

Viral προσπαθώντας να εφαρμόσει τις οδηγίες της κυβέρνησης έγινε ένα δημοτικό σχολείο στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα δημοτικά σχολεία συντάσσοντας ένα σετ από κανόνες, οι οποίοι περιλαμβάνουν το ανά διαστήματα άνοιγμα των παραθύρων στις τάξεις.

3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τόσο πιο γρήγορα επιτυγχάνεται η ανανέωση του αέρα. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα 5 λεπτά θεωρούνται επαρκής χρόνος για την πλήρη ανανέωση του αέρα, υπό την προϋπόθεση της ανανέωσης του εσωτερικού αέρα κάθε 20 λεπτά.

Όπως καταλαβαίνετε, παρότι ο φετινός Ιανουάριος είναι βγαλμένος από το Mad Max, παραμένει Ιανουάριος. Το αποτέλεσμα είναι να αρχίσουν από νωρίς τα σχόλια για μπουφάν. Σε κάποια μέρη της Ελλάδα όμως κάνει ήδη κρύο, οπότε τα σχολεία αναγκάζονται να αυτοσχεδιάσουν.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί κάνει αρκετό κρύο, ώστε η διεύθυνση του σχολείου να συστήσει στους γονείς να δώσουν κουβέρτες στα παιδιά τους, ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές να κάνουν μάθημα με το κουβερτάκι τους. Κάτι παρόμοιο έγινε και σε σχολείο στην Ευκαρπία, επίσης κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ήταν το επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης:

«Η προσέλευση στο σχολείο με ποδήλατο δεν επιτρέπεται, καθώς ο χώρος στάθμευσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό.

Το δεκατιανό τους.

Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).
Ένα σακουλάκι με δύο (2) επιπλέον καθαρές μάσκες.
Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.

Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

Παρακαλούμε να μην προσέρχεστε κατά τα διαλείμματα στα κάγκελα. Φροντίστε τα παιδιά να έχουν το δεκατιανό τους από το πρωί στην τσάντα τους. Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου (στυλό, τετράδια, ρούχα, φαγητό, νερό ή ό,τι άλλο), μεταξύ των μαθητών/τριών. Ο κάθε μαθητής/τρια θα κάνει χρήση αποκλειστικά και μόνο των δικών του ειδών γραφικής ύλης (μολύβια ,τετράδια κλπ), καθώς και μάσκας.»

Δείτε το βίντεο:

Όπως είπε η διευθύντρια:

«Το κάναμε για να προφυλάξουμε ακόμη περισσότερο τους μαθητές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες του υπουργείου και τις προσαρμόζουμε στις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας.

Η θερμοκρασία πέφτει και τα παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζεται ο χώρος. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη προστασία των μαθητών. Οι περισσότεροι ήρθαν σήμερα στο σχολείο.»

Τα σχόλια είχαν κάτι από τον Βορρά του Game of Thrones:

Xaralampos Dimitriadis

Xaralampos Dimitriadis

Konstantinos Korizis

Best of internet