Quantcast
THE STREAM

«Μόνο πεϊνιρλί ξέρει να φτιάχνει»: Οι Χρυσαυγίτες ζητούν αναστολές με τη συνταγή των ελαφρυντικών

Οι αιτιολογήσεις των συνηγόρων της Χρυσής Αυγής είναι τόσο αξιόλογες όσο αυτές για τα ελαφρυντικά


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2020

Ούτε καν οι προχτεσινές ποινές δεν κατάφεραν να σταματήσουν τα παρακάλια στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο ανακοίνωσε μεν πόσα χρόνια θα φάει ο καθένας, όμως οι καταδικασμένοι επιδιώκουν αυτή τη στιγμή να αποσπάσουν την αναστολή της ποινής τους μέχρι την έφεση.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Εξαίρεση αποτελεί ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, η πλευρά του οποίου δήλωσε ότι δε θα κάνει έφεση, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον μάταιο. Οι συνήγοροι των υπόλοιπων κατηγορούμενων κάνουν ό,τι μπορούν, και οι προσπάθειές τους μας έχουν χαρίσει ήδη μερικά διαμάντια ανάλογα με αυτά της διαδικασίας των ελαφρυντικών.

Κάτι τέτοιο έγινε στην περίπτωση του ευσυγκίνητου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα. Σύμφωνα με τη συνήγορό του, του αξίζει μία αναστολή γιατί το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί:

«Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν. Μεταξύ των μαρτύρων και ο μητροπολίτης Αργολίδας.»

Ο δε δικηγόρος των Αγριογιάννη και Παπαδόπουλου είχε μία αρκετά πιο δομημένη λογική. Είπε ότι αν μπορούν να παίρνουν αλλοδαποί αναστολή, τότε οι πελάτες του πρέπει σίγουρα να πάρουν γιατί είναι Έλληνες:

«Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή και να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δύο Έλληνες με επτά χρόνια…»

Είπε επίσης ότι οι πελάτες του εγκλημάτισαν μόνο μία φορά. Τυχαίνει βέβαια εκείνη η φορά να ήταν όταν παραλίγο να σκοτώσουν τους Αιγύπτιους ψαράδες:

«[Μιλάμε] για μία και μοναδική εμφάνισή τους στο εγκληματικό προσκήνιο, τον Ιούνιο του 2012 (σ.σ. τη μέρα που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους), άπαξ και καμία άλλη φορά»

Ένας πολύ funky διάλογος έλαβε χώρα χτες, με πρωταγωνιστές την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη και τον Καραϊσκάκη των φτωχών, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ο οποίος είχε φέρει στο δικαστήριο τον ηλικιωμένο τυφλό πατέρα του μπας και πάρει αναστολή. Όταν ο Μπαρμπαρούσης ζήτησε άδεια να αποχωρήσει, η δικαστής του απάντησε με ύφος καθηγήτριας γυμνασίου:

«Τι να σας πω. Πεντέμισι χρόνια δίκη είχαμε εδώ, πρώτη φορά σας βλέπουμε…»

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος των Αιγύπτιων Θανάσης Καμπαγιάννης δήλωσε ότι κάποιες αναστολές θα έχουν πολύ αρνητικό αποτέλεσμα για όλη τη διαδικασία της δίκης:

«Η χορήγηση αναστολής στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής και σε όσους συμμετείχαν σε ανθρωποκτόνες επιθέσεις δεν θα είναι δικαιοσύνη. Θα είναι μαχαιριά στα θύματα και τις οικογένειές τους. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.»

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του δικαστηρίου αργεί ακόμη. Οι εκτιμήσεις λένε ότι μπορεί να φτάσουμε ως την Τρίτη 20/10 για να μάθουμε την τελική λυπητερή.

Μέχρι τότε, ο Μπούκουρας θα φτιάχνει μόνο pain-ιρλί.

Best of internet