Quantcast
THE STREAM

«Άκυρα φέτος το αρνί και κοκορέτσι στη σούβλα» ανακοίνωσε ο Πέτσας

΄Ήταν το πεπρωμένο των Ελλήνων να τους κόψει το σουβλιστό αρνί κάποιος που λέγεται Πέτσας


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2020

 

Άλλη μία βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας μας αποφάσισε να βάλει η αντίχριστη και ανθελληνική κυβέρνηση της ΝΔ. Μετά το κλείσιμο των Εκκλησιών και τις προειδοποιήσεις ότι φέτος θα δούμε Πάσχα από το Netflix, οι αρχές προσανατολίζονται και σε άλλη μία απαράδεκτη παρέμβαση στον πολιτισμό μας: Όπως όλα δείχνουν, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με την απαγόρευση σουβλίσματος αρνιού.

Αυτό υπονόησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Η συζήτηση πήγε ως εξής, με τον ίδιο τον Σ. Πέτσα να κάνει την αρχή:

«Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε, δεν υπάρχει σπίτι που να πάει κάποιος να ψήσει αρνί ή να βάλει κοκορέτσι και να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα.»

Ο Γ. Παπαδάκης ρώτησε τότε το εξής:

«Άρα θα απαγορευθεί;»

Kαι ο Σ. Πέτσας απάντησε :

«Εμείς θέλουμε τον συνωστισμό να αποφύγουμε, ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες, ξέρετε τι γίνεται στις πιλοτές των πολυκατοικιών, μην γελιόμαστε μεταξύ μας είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος.»

Και ξανά μανά ο Παπαδάκης ρώτησε:

«Άρα θα απαγορευθεί το ψήσιμο του αρνιού από ότι κατάλαβα.»

Για να πάρει την απάντηση ότι φέτος δεν έχει σούβλα, αλλά μόνο φούρνο:

«Κοιτάξτε μπορεί κανείς να πάρει το κατσίκι ή το αρνί και να το βάλει στον φούρνο του. Φέτος θα το ψήσει στον φούρνο του. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τους κτηνοτρόφους μας που έχουν συγκεκριμένη περίοδο που πουλάνε τα αρνιά τους και ερίφια.»

Αυτό φαίνεται ότι θα πάει πακέτο με τις εκκλησίες:

«Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας.»

Δείτε το βίντεο:

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί αν αυτό θα είναι νόμος ή απλή σύσταση και αν θα υπάρξουν ποινές. Το κόνσεπτ είναι να αποφευχθούν τα παραδοσιακά γαμοτράπεζα και οι πεινασμένες αγέλες πάνω από το αρνί:

Οπότε αυτό το meme πάει να γίνει 100 % ακριβές:

Το παν είναι η πέτσα, το υπόλοιπο αμα κατέβει δεν τρώγεται.

Gepostet von Kostis Atsonios am Montag, 30. März 2020

Best of internet