Quantcast
ADVERTORIALS

Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΕΞΙΚΟ για να καταλάβετε τι εννοεί στ’ αλήθεια ένας μεσίτης

Αποκωδικοποιούμε τη slang των μεσιτικών αγγελιών με την απίστευτη εμπειρία μας


LUBEN CREW · 1 Δεκεμβρίου 2023

Οκ, όποιος έχει ανοίξει έστω και μια αγγελία γραμμένη από μεσίτη ξέρει για τι πράγμα μιλάμε. Έτσι όπως πάει η κατάσταση οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα έχουν διαβάσει τουλάχιστον μία αγγελία (ενοικίασης, οι αγγελίες αγοράς είναι για τις εποχές ΠΑΣΟΚ). Οι άνθρωποι έχουν τη δική τους γλώσσα, η οποία μοιάζει με τη Γραμμική Β’ σε ένα καθοριστικό σημείο: Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να αποκρυπτογραφηθεί ώστε να γίνει κατανοητή από τους όχι μύστες.

Αυτό ακριβώς κάναμε εμείς, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ψάχνοντας χώρο για τα καινούρια γραφεία του Luben, αποφασίσαμε να μπούμε στο site της RE/MAX delta-ktima για να δούμε τι  ωραία πραματάκια παίζουν εκεί έξω. Σκανάροντας τις αγγελίες, είδαμε σε flashback όλες τις αγγελίες ενοικίασης που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια (μην το φανταστείτε σαν μάζεμα από εικόνες και βίντεο που κάνει το Insta στο τέλος της χρονιάς, πιο πολύ σαν flashback βετεράνου του Βιετνάμ όταν ακούει πυροτεχνήματα). Γιατί όπως ξέρετε και ξέρουμε, άλλα εννοούν οι κοινοί θνητοί και άλλα εννοούν οι μεσίτες.

Πάμε 5 βασικές φράσεις που πρέπει το λιγότερο να σας τραβήξουν την προσοχή:

Πρόσφατα ανακαινισμένο

Τι καταλαβαίνετε εσείς: Ο ιδιοκτήτης δαπάνησε μίνιμουμ 500 ευρώ το τετραγωνικό για να φέρει το δεκαετίας 1920 σπίτι ξανά σε βιώσιμη κατάσταση.

Τι εννοεί ο μεσίτης: Βάφτηκαν οι τοίχοι πριν 11 χρόνια (είχε περισσέψει μπογιά από την ανακαίνιση στο δίπλα διαμέρισμα και ο τότε μισθωτής ψήθηκε να το κάνει μόνος σε φιλική τιμή (για τις μπογιές).

Δίπλα σε Μετρό

Τι καταλαβαίνετε εσείς: Βγαίνετε από την πόρτα του σπιτιού και έχετε οπτική επαφή με την ταμπέλα της στάσης.

Τι εννοεί ο μεσίτης: Η στάση θα είναι μόλις 1,5 χιλιόμετρο μακριά, σε 7 χρόνια που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη νέα γραμμή.

Σε καλή κατάσταση

Τι καταλαβαίνετε εσείς: Μπορεί να έχει ξύλινα κουφώματα και τα ντουλάπια κουζίνας να έχουν την ηλικία των γονιών σας, αλλά είναι βιώσιμο.

Τι εννοεί ο μεσίτης: Αν κοιτάξετε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας θα δείτε να έχει μεγαλώσει μια 60μελής οικογένεια αρουραίων σε μέγεθος κανίς, αλλά είναι πολύ διακριτικοί και δεν ενοχλούν.

Ιδανικό για φοιτητές

Τι καταλαβαίνετε εσείς: Είναι δίπλα στο πανεπιστήμιό που θα φοιτήσετε και οι ένοικοι της πολυκατοικίας είναι συμπαθητικοί και διαχρονικά πολύ ανεκτικοί με το να έχετε κόσμο σπίτι.

Τι εννοεί ο μεσίτης: Χωράει το πολύ ένα χόμπιτ και δεν έχει κουζίνα (τι να την κάνετε την κουζίνα αφού θα στέλνει η μάνα ταπεράκια).

Φινετσάτο

Τι καταλαβαίνετε εσείς: Ότι πέσατε στην περίπτωση διαμερίσματος που το έφτιαξε κανονικός αρχιτέκτονας για ανθρώπους με ωραίο γούστο.

Τι εννοεί ο μεσίτης: Ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής έχει αφήσει δώρο 3 σεμεδάκια που του είχε χαρίσει η γιαγιά του η Χάιδω.

Ήσυχη γειτονιά

Τι καταλαβαίνετε εσείς: Ότι βρήκατε επιτέλους τη ζεστή φωλίτσα που θα απολαύσετε μετά από τόση περιπλάνηση λίγο ποιοτικό ύπνο.

Τι εννοεί ο μεσίτης: Τα 3 μπαρ που βρίσκονται κάτω και ακριβώς απέναντι από το σπίτι σχολάνε νωρίς (στις 2.30 τα ξημερώματα).

Σε περίπτωση που χρειάζεστε λιγότερες στιγμές μεσιτικής παραφροσύνης στη ζωή σας, οι ειδικοί εδώ θα σας βοηθήσουν (και να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα τραύματά σας).

Best of internet