Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο Τουρκικός στρατός μας παρατάει (περίπου) στον Έβρο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων διάλεξε η άκαρδη γειτονική χώρα για να μας δείξει ότι δε μας θεωρεί σημαντικούς


THE NEWSROOM · 14 Φεβρουαρίου 2020

Τελείως άκαρδοι φαίνεται πως είναι οι ανατολικοί μας γείτονες, με βάση τις τελευταίες κινήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία αποφάσισε να μετακινήσει (κάποιες, τουλάχιστον) στρατιωτικές της δυνάμεις από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, για να τα πάει στα σύνορα με τη Συρία, όπου ως γνωστόν γίνεται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια ένας απερίγραπτος χαμός.

Μέχρι τώρα όμως νομίζαμε ότι η Τουρκία μέρα και νύχτα την Ελλάδα έχει στο μυαλό της κι ότι είναι το ταίρι της στα διεθνή. Κοινώς, ότι είναι η μοναδική της αγάπη – μία γεωπολιτική Φιόνα, θα έλεγε κανείς – η τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν άνθρωποι που γράφουν τη φράση «Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ» σε posts με κεφαλαία στο ίντερνετ.

Όπως φαίνεται ισχύει ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα μας αγνοούν τόσο πολύ, που μας παράτησαν στα κρύα του λουτρού για να πάνε να ασχοληθούν με το μαλλιοτράβηγμα – σπαζοκεφαλιά – παρτούζα που γίνεται στη Συρία, γιατί μία εμπλοκή με κυβερνητικούς Σύριους, αντικυβερνητικούς Σύριους, ξένους τζιχαντιστές, Ιρανούς, Κούρδους, Αμερικάνους και ποιος ξέρει πόσους ακόμη, μόνο ως ιδιαίτερα μπερδεμένο session ομαδικού σεξ μπορεί να περιγραφεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο στρατός της Τουρκίας μεταφέρει (τουλάχιστον) 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη για τα μάτια κάποιων τζιχαντιστών. Για την ακρίβεια, η Τουρκία μεταφέρει στρατεύματα προς τη Συρία από πολλές περιοχές της χώρας, όμως μέχρι τώρα νομίζαμε πως είμαστε πιο σημαντικοί γι’αυτούς από όσο είναι οι άλλες χώρες.

Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου – μία κίνηση τόσο αναίσθητη που αξίζει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα. Όπως δήλωσε χτες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ:

«Στέλνουμε επιπλέον στρατεύματα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια μόνιμη κατάπαυση πυρός, θα ελέγξουμε το μέτωπο. Οι δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν ενάντια σε όσους δεν συμμορφώνονται με την κατάπαυση πυρός, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών, και θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.»

Δείτε το βίντεο:

Έχουμε ζήσει τόσα πράγματα μαζί και μας αφήνουν για κάτι τζιχαντιστές.

Best of internet