Quantcast
THE STREAM

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καθηγητής τρώει πόρτα επειδή πουλούσε σημειώσεις για μόλις 8 ευρώ την καθεμία

Άδοξο τέλος είχαν τα επιχειρηματικά πλάνα ενός καθηγητή Ψυχολογίας στην τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης


THE NEWSROOM · 5 Φεβρουαρίου 2020

Μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική μπίζνα φαίνεται πως είχε στήσει  ένας συμβασιούχος διδάσκων – καθηγητής στην Ψυχολογία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, ο καθηγητής πουλούσε σημειώσεις στους φοιτητές για μόλις 8 ευρώ την καθεμία, καταφέρνοντας να ξεπεράσει σε κέρδος τη ΔΑΠ που τις δίνει τζάμπα ή με αντάλλαγμα μία ψήφο στις φοιτητικές εκλογές το πολύ.

Ο εντερπρενέρ καθηγητής είχε αναλάβει μάθημα «Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία», ενώ η πρόσληψή του είχε γίνει μέσω προγράμματος απόκτησης εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι να τον σταματήσουν οι οπισθοδρομικές δυνάμεις που μισούν την ελεύθερη αγορά, ο καθηγητής είχε καταφέρει να πουλήσει σημειώσεις σε 83 πελάτες φοιτητές, ενώ είχε καταφέρει να δημιουργήσει και custom εξετάσεις για το μάθημα, ώστε να ταιριάζουν με το εκπαιδευτικό υλικό που είχε διαβάσει ο κάθε φοιτητής.

Δυστυχώς, η επιχειρηματικότητα τιμωρείται. Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δήλωσε με ανακοίνωσή του ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στους φοιτητές κι ότι η εξέταση του μαθήματος αναβάλλεται για το τέλος της εξεταστικής, οπότε και θα γίνει από τριμελή επιτροπή. Επίσης,σύμφωνα με τοπικά μέσα διακόπτεται προς το παρόν τουλάχιστον η σύμβαση του μπίζνεσμαν, η οποία έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

«Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες φοιτητών/τριών για ενέργειες μέλους −μη μόνιμου− διδακτικού προσωπικού του Τμήματός μας, ενέργειες του οποίου αντιβαίνουν στους θεμελιώδεις κανόνες ακαδημαϊκής δεοντολογίας. Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας διαχωρίζουν τη θέση τους από το είδος των καταγγελλόμενων συμπεριφορών και είναι αυστηρά αντίθετα με μη ακαδημαϊκές νοοτροπίες, οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Οι καθηγητές του Τμήματος Ψυχολογίας δηλώνουν ομόφωνα ότι θα διασφαλίσουν την τήρηση των κανόνων της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και την προάσπιση της αξιοπρέπειας των φοιτητών τους, και δεσμεύονται ότι θα συμβάλουν στην ενίσχυση της υψηλού επιπέδου Εκπαίδευσης που παρέχεται από το Τμήμα Ψυχολογίας και συνολικά από το Πανεπιστήμιό μας.»

Από την άλλη, μερίδες των φοιτητών ζητούν ακόμη περισσότερα από το τμήμα:

«Εμείς απαιτήσαμε την απομάκρυνση του από κάθε θέση διδασκαλίας και ο αντιπρύτανης δεσμεύτηκε ότι θα ψάξουν τρόπο στην σύμβαση του ώστε να μην διδάσκει πια . Όμως η άμεση απομάκρυνσή του δεν λύνει όλους μας τους προβληματισμούς ειδικά όσον αφορά τις αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της εξέτασης που θέσαμε. Συγκεκριμένα, αναφέραμε πως δεν θεωρούμε δίκαιη την εξέταση με βάση τις δικές του σημειώσεις ,παρόλο που τα θέματα θα είναι ενιαία, αφού πλέον η επιστημονική τους εγκυρότητα είναι αμφισβητήσιμη.

[…]

Είναι πρωτοφανές και αξιοσημείωτο πως όλοι οι φοιτητές , ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν , συμφώνησαν και κατήγγειλαν το συμβάν .

Συλλογικά και χωρίς ιεραρχίες καταφέραμε να δεσμευτούν πως θα τον διώξουν και θα συνεχίσουμε έτσι κάθε δράση μας .

Καλούμε στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ψυχολογίας τη Δευτέρα 3-02-20 στις 9:30 στη Πρυτανεία, ώστε να δείξουμε για ακόμα μια φορά ότι παίρνουμε θέση για ένα ζήτημα που μας αφορά, μαζικα , και διεκδικούμε τις συνθήκες και τους όρους για ένα πραγματικά ελεύθερο πανεπιστήμιο.»

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ “ΖΑΛΗ”Επειτα από την καταγγελία που δημοσιεύσαμε και καταθέσαμε εγγράφως σχετικά με την καθηγητική…

Gepostet von Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων am Samstag, 1. Februar 2020

Αντί να προσπαθήσουν να πουλήσουν φτηνότερα από αυτόν, προσπαθούν να τον ρίξουν με διοικητικά μέτρα. Πως θα προοδεύσει έτσι η χώρα μας;

 

 

 

Best of internet