Quantcast
THE STREAM

Κύπρος: 34χρονη πεθαίνει μετά από σαμανιστική τελετή με βοτάνια από τον Αμαζόνιο

Αυτή η απόπειρα 20 ατόμων να κατακτήσουν τη γνώση για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα με παγανιστικές τελετές δεν πήγε πολύ καλά


THE NEWSROOM · 30 Αυγούστου 2019

Νέους τρόπους για να πειραματιστεί με τη συνέχιση της ζωής του φαίνεται πως ψάχνει ασταμάτητα ο κόσμος εν έτει 2019, όπως προκύπτει από τον θάνατο μίας 34χρονης Λετονής στη Λάρνακα της Κύπρου. Παρότι η Κύπρος πρόσφατα συγκλονίστηκε από τις αποτρόπαιες δολοφονίες μεταναστριών γυναικών από τον στρατιωτικό Νίκο Μεταξά, η αιτία θανάτου ήταν βγαλμένη από το πρόσφατο (και γαμάτο) Green Frontier του Netflix ή τέλος πάντων κάποιο θρίλερ με αρχαίες φυλές ιθαγενών, χθόνιες θεότητες και τοτέμ μυρμηγκοφάγων ή κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα, η 34χρονη γυναίκα φαίνεται πως δηλητηριάστηκε στα πλαίσια μιας τελετής σαμανισμού όπου συμμετείχε μαζί με άλλους 19 μύστες και για την οποία είχαν πληρώσει 150 ευρώ ο καθένας. Η τελετή μάλιστα δεν ήταν κανένα πληβειακό σουαρέ: Θα κρατούσε τέσσερις ολόκληρες μέρες και για να γίνει ακόμη πιο (κυριολεκτικά) cult η όλη φάση θα ήταν η κατανάλωση ενός ροφήματος που περιέχει ένα βότανο από τον Αμαζόνιο.

Το οποίο βοτάνι δεν επρόκειτο να τους βοηθήσει με τη δυσκοιλιότητα ή κάτι τέτοιο φυσικά: Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι μύστες και οι μύστριες είχαν πληροφορηθεί ότι το συγκεκριμένο τσάι του βουνού θα εξάγνιζε το πνεύμα τους. Δεν έχει εξακριβωθεί ποια ήταν ακριβώς η σύνθεση του εν λόγω κοκτέιλ, όμως πιθανόν να περιείχε κάποια ναρκωτική ουσία.

Όπως είπε ο βοηθός εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού:

«Προέκυψε μαρτυρία ότι βρισκόταν μαζί με άλλα πρόσωπα σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου. Είχε χάσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με βάση μαρτυρία έλαβαν συγκεκριμένο ρόφημα που μπορεί να είχε ναρκωτική ουσία.»

Δυστυχώς η 34χρονη δεν άντεξε το εν λόγω ρόφημα: Έχασε τις αισθήσεις της και παρότι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν εκεί ήταν να διαπιστώσουν τον θάνατό της. Από την πλευρά της, η Αστυνομίου της Κύπρου έχει ήδη συλλάβει μια 50χρονη γυναίκα ρωσικής καταγωγής (έγκυο σε δίδυμα, για να γίνει ακόμη πιο weird η φάση), για την οποία έχουν πληροφορίες πως ήταν η μεγάλη σαμάνος της τελετής, ενώ είναι ανακατεμένος και ένας 42χρονος «πνευματιστής» από την Κολομβία που κατάφερε να το σκάσει πριν συλληφθεί και σύμφωνα με την Interpol, έχει διερευνηθεί για το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων.

Το δε βοτάνι είναι σύμφωνα με τις μέχρι ώρα πληροφορίες τελείως πραγματικό: Πρόκειται για το παραισθησιογόνο φυτό ayahuasca από τον Αμαζόνιο, το οποίο υπήρξε όντως ιστορικά φάρμακο – εργαλείο σε σαμανιστικές τελετές των ιθαγενών της περιοχής. Από την άλλη μπορεί να γίνει και πολύ επικίνδυνο (1, 2, 3), ειδικά αν αναμειχθεί με άλλες ουσίες, όπως έγινε στην περίπτωση του 19χρονου φοιτητή Henry Miller που πέθανε πέρσι στην Κολομβία αφού πήρε μέρος σε μια αντίστοιχη τελετή.

Λογικά αυτό έχει σκεφτεί ο Ζαΐρ Μπολσονάρου και προσπαθεί να κάψει όλον τον Αμαζόνιο, δεν είναι να παίζουμε με αυτά τα πράγματα.

(πηγή)

Best of internet