Quantcast
THE STREAM

Καταδικασμένος Χρυσαυγίτης κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές των Ειδικών Φρουρών

Είμαστε σίγουροι πως η αστυνόμευση από δω και πέρα θα είναι λίγο πιο εριστική


THE NEWSROOM · 13 Δεκεμβρίου 2018

Λίγο πιο πλούσιες σε ακροδεξιές απόψεις θα είναι οι εκλογές του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του ψηφοδελτίου μίας από τις παρατάξεις. Το λουτρό δημοκρατίας μας έρχεται από την παράταξη με το ευφάνταστο όνομα Δ.Ε.Λ.Τ.Α. (Δύναμη Ενωτικής Ελεύθερης Τάσης Αστυνομικών), η οποία αποφάσισε ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι πολύ φτωχή αν δεν περιέχει έναν καταδικασμένο χρυσαυγίτη.

Ο συγκεκριμένος λάτρης της δημοκρατίας είναι ο Ιωάννης Αδράσκελας και κατεβαίνει για τη θέση της Ελεγκτικής Επιτροπής, για την οποία ήταν ξανά υποψήφιος στο παρελθόν. Στο βιογραφικό του αστυνομικού περιλαμβάνονται δύο επιθέσεις της Χρυσής Αυγής: το «Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο» (17/6/2000) και σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης (30/6/2000), για τις οποίες έχει καταδικαστεί αμετάκλητα.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», η πολιτική ζωή του Αδρασκέλα έχει αποκαλυφθεί μάλιστα από άλλο Χρυσαυγίτη αστυνομικό με το ψευδώνυμο «Μάνος», ο οποίος αναφέρθηκε στον υποψήφιο σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Σωτήρη Δεβελέκο. Ο Δεβελέκος είναι σημαντικός στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς τυγχάνει να είναι όχι μόνο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, αλλά και bodyguard του φίρερ Μιχαλολιάκου.

Οι δύο Χρυσαυγίτες είχαν μιλήσει στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, μια βδομάδα μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, όταν ο αστυνομικός είχε σχολιάσει στον Δεβελέκο την προβολή στην τηλεόραση μιας παλιάς διαδήλωσης της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια:

«Κάθισα σπίτι και είδα στο Μέγκα κατά τις 12 το βράδυ το αφιέρωμα “Eρευνα” του Τσίμα. Και, ρε φίλε, κάποια στιγμή δείχνει, όχι απ’ τα πρώτα, από τα δεύτερα Iμια, τον κόσμο.

Είναι η κάμερα μέσα μας, περνάει, περνάει κι όπως δείχνει το αριστερό, φίλε, βλέπω έναν, τον πλησιάζει η κάμερα και τον φέρνει στην οθόνη έτσι. Κι είναι ο Αδρασκέλας, φίλε. Κρατάει σημαία, έχει ένα σκουφάκι κι έρχεται φάτσα στην κάμερα. Φάτσα!»

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Αδράσκελας κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του τωρινού προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα. Ο Βασίλης Ντούμας εμφανίζεται πολύ συχνά στα κανάλια για να τοποθετηθεί για ζητήματα αστυνόμευσης και καταστολής:

Ενώ για την ήδη θρυλική δήλωση του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δ.Πάκου, ότι «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει», ο κ. Ντούμας σχολίασε ότι «ίσως το είπε εκνευρισμένος από την πίεση και την κριτική που ασκήθηκε σε αστυνομικούς ΔΙΑΣ και Ζ».

Στη δημοκρατία πάντως σίγουρα δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Πηγές: (1, 2, 3)

Best of internet