Quantcast
THE STREAM

Βορίδης από τα Lidl αποτυγχάνει να ταγκάρει αναρχική κατάληψη στο Google Maps

Τα πράγματα ζορίζουν όταν η τεχνολογία χρειάζεται ανθρώπινη βοήθεια


THE NEWSROOM · 4 Ιουνίου 2018

Όλοι έχουμε καταλάβει ότι η Google πλέον γνωρίζει τα πάντα, ή τουλάχιστον σχεδόν τα πάντα, μιας και τα υπόλοιπα τα γνωρίζει το facebook. Ωστόσο ένα από τα αδύναμα χαρακτηριστικά των τεχνολογικών κολοσσών είναι ότι βασίζονται στους απλούς χρήστες για τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων τους, ενώ ταυτόχρονα, ο μέσος χρήστης ίντερνετς σε Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, μπορεί να μην είναι και το πιο λαμπρό μυαλό.

Προφανώς σε μια από τις στιγμές που το google «χρειάστηκε ανθρώπινη βοήθεια», τελικά την έλαβε από κάποιον άνθρωπο ο οποίος είτε δεν ήταν ο πιο ενημερωμένος, είτε δεν ήταν και κάποιο τέρας ευφυίας, αφού καταχώρισε την Οικία Λέλας Καραγιάννη στο maps ως «Οικία Γκέτο Από Αναρχοκουμουνιστές».

Το ζήτημα είναι ότι πέραν της κρυόκωλης επιλογής ονόματος από τον μπερδεμένο μεν, αλλά με έντονες απόψεις δε, χρήστη, η τοποθεσία και το κτίριο το οποίο έχει βαφτίσει ως «Γκέτο Αναρχοκομμουνιστών» δεν είναι η περίφημη «Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη», αλλά η «Οικία Λέλας Καραγιάννη» η οποία ανήκει στον Δήμο Αθηνών και λειτουργεί με τη χορηγία της Microsoft ως κέντρο ψηφιακής εκμάθησης.

Εσωτερική όψη από το «Γκέτο Αναρχοκομουνιστών», Φεβρουάριος 2018

Για την ιστορία, η «Κατάληψη ΛΚ37» βρίσκεται λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο και αποτελεί την παλαιότερη κατάληψη στην Ελλάδα και μια από τις παλαιότερες καταλήψεις στην Ευρώπη. Στο υπό κατάληψη κτίριο έζησε μέχρι το 1960 η Μαρία Μεταξάτου, η οποία το κληροδότησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη Σχολή Καλών Τεχνών για τη στέγαση άπορων φοιτητών από τα νησιά του Ιονίου, κυρίως “των εκ Κεφαλληνίας”, με τον όρο να μείνει αναπαλλοτρίωτο.

Η κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη»

Κάπως έτσι αποδεικνύεται ότι η «ανθρώπινη βοήθεια» που έλαβε το google maps δεν έχει περάσει ούτε έξω από την Οικία Λέλας Καραγιάννη, ούτε έξω από το «Γκέτο Αναρχοκομμουνιστών».

 

 

Best of internet