Quantcast
THE STREAM

Με ντου αστυνομικών στο σπίτι συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη συνεχίζεται το σίριαλ Novartis

Λογικά δεν πήγαν μόνο για να ελέγξουν για υγρασία και φθορές στο κτίριο


THE NEWSROOM · 10 Φεβρουαρίου 2018

Πολλά έχουν ακουστεί εκατέρωθεν για την υπόθεση της Novartis, ωστόσο φαίνεται ότι η έρευνα της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές προχωράει κανονικότατα. Σήμερα το πρωί η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του Νίκου Κωστόπουλου, στελέχους της ΝΔ και συζύγου στενής συνεργάτιδος του Άδωνι Γεωργιάδη και πραγματοποίησε διεξοδική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη έρευνα από το κλιμάκιο εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της Novartis, ενώ όπως σημειώνουν τα parapolitika.gr, βασική αιτία για την αστυνομική επιχείρηση, είναι το γεγονός ότι το όνομα της συζύγου του Κωστόπουλου, Βασιλεία Καταβά φέρεται να εμπλέκεται στο φάκελο της υπόθεσης Novartis. Η κα. Καταβά υπήρξε στενή συνεργάτις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη και συγκεκριμένα διευθύντρια του γραφείου του. Την έρευνα φαίνεται πως διέταξε η εισαγγελέας διαφθοράς, η οποία χειρίζεται απευθείας την υπόθεση και θα αξιολογήσει τυχόν ευρήματα.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι τα στοιχεία της μιας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες έχουν βγει στη δημοσιότητα μετά από γκάφα του FBI. H ταυτότητα της προστατευόμενης μάρτυρος που στην δικογραφία αναφέρεται με την κωδική ονομασία ως Αικατερίνη Κελέση και που αποκάλυψε τις πρακτικές της εταιρείας Novartis, έγινε γνωστή μετά από γκάφα του FBI που «έδωσε» το όνομά της με έγγραφά του. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν στα έγγραφα του FBI, προκύπτει ότι η μια από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες είναι η προσωπική γραμματέας του πρώην αντιπρόεδρου της Novartis και είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία.

Οι Έλληνες εισαγγελείς προχωρούν την έρευνά τους, μπαίνοντας στο πιο κρίσιμο κομμάτι σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το μεγάλο στοίχημα γι’ αυτούς είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν να αποτελέσουν τη βάση για το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να διεκδικήσει από τη Νovartis τα δισεκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι ήταν η ζημία που υπέστη.

Best of internet