Quantcast
THE STREAM

Αντισπισιστές αναρχικοί τσίκνισαν με σπρέι τρία κρεοπωλεία στην Κυψέλη

Έγραψαν συνθήματα στις βιτρίνες και έριξαν κόλλα στις κλειδαριές


THE NEWSROOM · 9 Φεβρουαρίου 2018

(Φωτογραφία από την επίθεση σε κρεοπωλείο στα Εξάρχεια, Οκτώβριος 2017)

Είναι πλέον γνωστό ότι στην αναρχική Ελλάδα τα Γουρούνια τρώνε Εσένα, αγαπητέ φίλε και αυτό προφανώς ισχύει ακόμη περισσότερο σε συγκυρίες όπως η Τσικνοπέμπτη. Εν όψει της μεγάλης γιορτής της χοληστερίνης, σημειώθηκαν επιθέσεις που το πρωί της Τετάρτης σε κρεοπωλεία στη γειτονιά της Κυψέλης. Συγκεκριμένα, vegan αναρχικοί προκάλεσαν μικρές φθορές σε τρία κρεοπωλεία και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους και στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Το πρώτο κρεοπωλείο που έγινε στόχος των αντισπισιστών ήταν αυτό στη συμβολή των οδών Ζακύνθου και Σύρου, στις 8 και 15 το πρωί της Τετάρτης, όπου έγραψαν στη βιτρίνα «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ». Πέντε λεπτά αργότερα ακολούθησε ένα ακόμα στην οδό Κυψέλης 31, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοια επίθεση έγινε και σε τρίτο κρεοπωλείο στην περιοχή. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, οι δράστες έβαλαν κόλλα στις κλειδαριές ώστε να μην μπορούν οι καταστηματάρχες να μπουν στα κρεοπωλεία.

Ακόμη δεν έχει αναλάβει καμία ομάδα την ευθύνη για τις επιθέσεις, ωστόσο θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) -Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων» είχε κάνει μια αντίστοιχη επίθεση σε κρεοπωλείο των Εξαρχείων είχε κάνει μια παρόμοια επίθεση σε κρεοπωλείο στα Εξάρχεια,  ενώ τότε προειδοποιούσαν ότι θα «προκαλέσουμε μαυροπράσινο χάος στις γειτονιές των μεγάλων και των μικρών πόλεων: Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet-shop, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος».

Best of internet