Quantcast
THE STREAM

600 χιλιάρικα σε πρόστιμα για αισχροκέρδεια έφαγαν 3 εταιρείες σχολικών ειδών

Οι κασετίνες φέτος είναι 400% πιο ακριβές από πέρσι


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2023

Τα 619.512 ευρώ άγγιξαν τα 3 διαφορετικά πρόστιμα που έπεσαν σε 3 διαφορετικές εταιρείες που πουλάνε σχολικά είδη. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα αφότου ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

Η αιτία για τα πρόστιμα είναι φυσικά η αθέμιτη κερδοφορία, δηλαδή η παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023. Έτσι, μπορούμε ελεύθερα να υποθέσουμε ότι υπερκοστολογούσαν γόμες, ξύστρες, κασετίνες, σχολικές τσάντες και ότι άλλο μπορεί να φλεξάρει ένα παιδάκι στο σχολείο του.

 

Τα πρόστιμα αφορούν τις εξής τρεις εταιρείες:

● «ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε- Ανώνυμος Εμπορική Τεχνική & Τουριστική Εταιρεία», 253.650 €

● «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», 290.950 €

● «GRAFFITI A.E.», 74.912 €

Ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν απόλυτα ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας: ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση ιδίως όσον αφορά σε καταναλωτικά προϊόντα με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα, όπως είναι τα σχολικά είδη. Στόχος δικός μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας είναι να μετριάσουμε τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα της αισχροκέρδειας. Η προσπάθειά μας είναι αδιάλειπτη.»

Εφόσον μιλάμε για σχολικά είδη, θα μπορούσε να πει απευθείας αυτό:

(πηγή)

Best of internet