Quantcast
THE STREAM

Βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές του MS Paint το χθεσινό ματωμένο φεγγάρι

Αν είδατε κάτι φωτεινές τελίτσες στο instagram, αυτό ήταν


Χρήστος Πρόεδρος · 1 Φεβρουαρίου 2018

Εάν τις τελευταίες μέρες νιώθατε λίγο μουντρούχοι, λίγο μίζεροι, λίγο ότι ο Ιανουάριος δεν τελειώνει με τίποτα και ότι διαρκεί πολύ περισσότερο από το κανονικό, τότε ή είστε ματιαγμένοι, ή μάλλον για όλα αυτά φταίει το σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι που εμφανίστηκε χτες και που θα το ξαναδούμε πάλι στις 31 Ιανουαρίου 2037.

Το χτεσινό φεγγάρι που πιθανώς το είδατε ως μια θολή τελίτσα στον ουρανό τραβηγμένο με κάμερες smartphone και ανεβασμένο με δέκα φίλτρα στο ίνσταγκραμ, πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που έχει να συμβεί 152 χρόνια, κατά το οποίο συμπίπτουν τρία φαινόμενα: η πανσέληνος, το κοντινό πλησίασμα της στη Γη και η ολική έκλειψη της Σελήνης. Η έκλειψη βέβαια ήταν ορατή κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ασία, την Ινδονησία και την Αυστραλία.

Μαδρίτη, Ισπανία. Φωτογραφία: REUTERS

Χτες το φεγγάρι βρέθηκε στη δεύτερη κοντινότερη απόστασή του από τη Γη για όλο το 2018, μετά την κοντινότερη που είχε συμβεί την 1η Ιανουαρίου, στην πρωτοχρονιάτικη σούπερ-Σελήνη. Εν ολίγοις, η χτεσινή πανσέληνος ήταν η δεύτερη του Ιανουαρίου, μιας και όπως αναφέραμε ο Ιανουάριος φέτος πρέπει να διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, ενώ ο Φεβρουάριος δεν θα έχει καμία πανσέληνο, κάτι που έχει να συμβεί από το 1999.

A super blue blood moon rises behind the 2,500-year-old Parthenon temple on the Acropolis of Athens, Greece, on Wednesday, Jan. 31, 2018. On Wednesday, much of the world will get to see not only a blue moon which is a supermoon, but also a lunar eclipse, all rolled into one celestial phenomenon. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Ιερουσαλήμ

Λονδίνο

Σκόπια

Λονδίνο

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

Φωτογραφίες: REUTERS, AP, EPA

Best of internet