Quantcast
THE STREAM

Κυνηγητό πέντε αστεριών σε Ιόνιο και Αιγαίο με σκάφη και ελικόπτερα

Κινηματογραφική καταδίωξη φουσκωτού ταχύπλοου φορτωμένου με ενάμιση τόνο ινδική κάνναβης


THE NEWSROOM · 28 Νοεμβρίου 2017

Συγκινητικές στιγμές απ’ όταν κλέβατε ταχύπλοα και ως druglord Τόμι Βερσέττι κόβατε βόλτες στις μαφιοζοθάλασσες του Vice City υπό τους ήχους του Africa των Toto θα σας θυμίσει η θεαματική καταδίωξη που έκανε το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να πιάσει το φουσκωτό το οποίο ήταν φορτωμένο με περισσότερο από ενάμιση τόνο ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σκοπευτές από ελικόπτερα, φουσκωτά ταχύπλοα και μια καταδίωξη που ξεκίνησε από το Ιόνιο και κατέληξε πολλές ώρες αργότερα στη Τζιά στο πιο κοντινό πράγμα που θα φτάσει ποτέ ο τόπος μας στο Χόλιγουντ.

Το Λιμενικό Σώμα πραγματοποίησε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας η οποία μάλιστα κράτησε δύο εικοσιτετράωρα και ξεκίνησε από το Ιόνιο για να καταλήξει τελικά στο Αιγαίο Πέλαγος.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα και έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ έχουν κατασχεθεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 1,6 τόνων και παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το ταχύπλοο προσέγγισε τις αλβανικές ακτές από όπου παρέλαβε τον ενάμιση τόνο ακατέργαστης κάνναβης και ακολούθησε η καταδίωξή του στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του επίμαχου ταχυπλόου με φουσκωτό σκάφος του Λ.Σ. το οποίο δέχθηκε πυρά ανταποδίδοντάς τα. Στην προσπάθεια αποφυγής των πυρών και των επικίνδυνων ελιγμών του ταχυπλόου σκάφους, στελέχη Λ.Σ. έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τους. Το Λ.Σ. έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από την καταδίωξη:

Τελικά, το βράδυ του Σαββάτου, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας, έπειτα από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχυπλόου σκάφους, των συνεχών ελιγμών και του σκοταδιού που επικρατούσε.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας Ιταλίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.

(EUROKINISSI)

Στη συνέχεια, το ταχύπλοο μαζί με τους συλληφθέντες και τις κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες παραδόθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή για τα περαιτέρω, ενώ ένας εκ των τριών συλληφθέντων διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό» για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Best of internet