Quantcast
POLITIX

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και η τελείως ανεξήγητη φάση με το bullying σε ανήλικους

Όλοι έχουμε τα μικροπροβλήματα μας και όλοι τρώμε δούλεμα (παραπάνω από αυτό που μας αναλογεί καμία φορά), όμως κάποιοι το τρώνε και δημόσια


29 Οκτωβρίου 2019

Η καλή πλευρά, αν μπορεί κανείς να μιλήσει για καλή πλευρά του bullying, είναι ότι πλέον αναγνωρίζεται ως ένα πραγματικό πρόβλημα της εποχής, ακόμη κι να είναι δύσκολο καμιά φορά να οριστεί. Η κακή πλευρά είναι ότι ακόμη κι αν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας αναδεικνύουν καλύτερα ένα πρόβλημα, καμιά φορά το κάνουν και χειρότερο χωρίς να το θέλουν.

Σε αυτό τον τομέα το bullying είναι πρωταθλητής. Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας έδωσαν τη δυνατότητα σε χιλιάδες υπερβολικά ψύχραιμους ανθρώπους να επιτεθούν φραστικά σε όποιον αποφάσισαν ότι τους φταίει. Ειδικά το Ίντερνετ μας έκανε να το καταλάβουμε καλά αυτό, ίσως πιο καλά από όσο θα θέλαμε!

Το καλό, όπως είπαμε, είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μία έντονη συζήτηση για το bullying, αλλά και για το πείραγμα ευρύτερα. Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η καμπάνια με τίτλο #minkrivesai (minkrivesai.gr) που στοχεύει να πειστούν οι έφηβοι ότι αν υπάρχει τέλος του κόσμου, σίγουρα αυτό δεν είναι η ακμή. Μια συζήτηση που την έχουν ανάγκη κυρίως οι νέοι. Γιατί bullying όλοι μπορεί να φάνε, όμως οι ανήλικοι και ειδικά οι νεαρές ηλικίες την πατάνε περισσότερο.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν είσαι πολύ νέος και, κυρίως, όταν είσαι έφηβος όλα φαίνονται τόσο, μα τόσο δύσκολα. Ό,τι κι να γίνεται, όμως το θέμα είναι να #minkrivesai! Έφαγες το πρώτο σου seen και έχεις τα χάλια σου; #minkrivesai! Τρως δούλεμα για την ακμή σου γιατί έσκασες σχολείο με ένα σπυράκι στη μύτη που φαίνεται από το διάστημα; #minkrivesai! Είσαι λιγότερο δημοφιλής από το Χλαπάτσα στο σχολείο; Ποτέ, μα ποτέ #minkrivesai!

Μερικά από τα ενδιαφέροντα ποστ της καμπάνιας:

View this post on Instagram

Μου αρέσει ενώ scrollαρετε αδιάφορα στο feed σας, να σταματάτε και να λέτε "Τι κάνει εδώ; Τι ειναι πάλι αυτό;". Μην ανησυχείτε, όλα θα εξηγηθούν. Η εφηβεία λοιπόν (δεν περιμένατε τέτοιο twist), είναι μια παράξενη ηλικία. Εκεί που είσαι παιδί και είναι όλα τέλεια και παίζεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου, τις φίλες σου, ξαφνικά, αρχίζεις και ψηλώνεις, τα ρούχα σου δεν σου κάνουν, βγαζεις τρίχες σε σημεία που δεν καταλαβαίνεις τι λόγω ύπαρξης εχουν, η φωνή σου αλλάζει και ξαφνικά σε νοιάζει ιδιαίτερα πως σε βλέπει ο Κώστας ή η Κωνσταντίνα. Αυτό λοιπόν είναι στο περίπου η εφηβεία ( πολύ περίπου) και σαν να μη φτάναν όλα αυτά τα το πρόσωπο σου αρχιζει να γεμίζει σημάδια, σπυριά και σου λένε οτι λέγεται "ακμή". Βασικά δεν σε νοιάζει και πολύ πως λέγεται, νιώθεις απλά άσχημα, θες να μην υπάρχει. Να ξέρεις όμως πως το περνάει με τον εναν ή τον αλλον τρόπο το 100% των εφήβων. Οπότε μη κρύβεσαι , δεν εισαι μονος. #minkrivesai #duskolo_pragma_i_efiveia #pantos_min_anisixeis_an_to_diavazeis_auto #meta_ftiaxnei #i_kai_oxi #episis_an_anarotieste_an_ta_xeria_sti_foto_einai_dika_mou #nai_einai #fainontai_san_alloi_omos

A post shared by Γιώργος Βαγιάτας (@g_vagiatas) on

Γιατί αυτά που σου συμβαίνουν, έχουν συμβεί σε πολλούς σαν εσένα. Καμιά φορά μάλιστα, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

 

Μία κοπέλα από το GNTM που ήθελε να γίνει κι αυτή μοντέλο

Τι σημασία είχε που το plus size μοντέλο του GNTM όχι μόνο τα έχει τέλεια με την πάρτη του, αλλά παραμίλαγαν μαζί της και οι (λιγότερο ελαστικοί από τσιμεντοκολώνα, εδώ που τα λέμε) κριτές του γνωστού reality show; Όπως κάθε φορά, κάποιοι αποφάσισαν ότι το σώμα της χρειάζεται την διαδικτυακή Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή και μάλιστα δημόσια.

Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει το Ίντερνετ με σχόλια, όπου ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Παραλίας έλεγε την οπωσδήποτε απαραίτητη άποψη του για το αν η Κατερίνα Πεφτίτση έχει δικαίωμα να είναι μοντέλο, να είναι γυναίκα, ή και άνθρωπος, γιατί όχι. Η κατάσταση αυτή έφτασε μέχρι το σημείο που ένας έμπειρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής εκπομπής, ο Γιώργος Λιάγκας, αποφάσισε ότι είναι απολύτως σημαντικό να πάρει το λόγο για να πει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να την βλέπει με μαγιό στην παραλία:

«Οφείλω εγώ να τη δω γυμνή στην παραλία, με τα παραπάνω κιλά;»

Όχι δεν είναι ανώνυμο σχόλιο στο YouTube, είναι επώνυμο σχόλιο στη μεσημεριανή ζώνη. Γιατί τα σχόλια στο YouTube δεν είναι απίθανο να προκαλέσουν μέχρι και οπτική δηλητηρίαση, η Κατερίνα όμως δεν κρύφτηκε.

Θα τους κάνεις εσύ τη χάρη να κρυφτείς εσύ για ένα απλό σημάδι ακμής;

Μία Αμερικανίδα που ήταν υπερβολικά πρώτη σε όλα για κάποιους

Ούτε 24 ώρες δεν κράτησε η χαρά της Taylor Dumpson ότι έγινε πρόεδρος των φοιτητών του American University το 2017. Είχε κάμποσους λόγους να χαρεί: – ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που το πετύχαινε αυτό. Το ότι ήταν γυναίκα και μαύρη όμως ήταν για κάποιους αρκετός λόγος για να προσπαθήσουν να κάνουν το Twitter λιγότερο ψηστικό από υπόνομο.

Μερικοί μάλιστα δεν έμειναν καν στο ηλεκτρονικό bullying, αν και φυσικά παρέμειναν ανώνυμοι για να μη σπάσει η παράδοση. Μέχρι και μπανάνες κρεμάστηκαν στους εξωτερικούς χώρους του πανεπιστημίου, μήπως και τους δώσει σημασία μία (1) γυναίκα. Προς μεγάλη τους πίκρα, δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά – απλά έκατσε εκεί που είναι και συνέχισε τη ζωή της.

Αν συνεπάγεται κάτι όλο αυτό φυσικά, είναι να #minkrivesai!

Μία 16χρονη από τη Σουηδία που λέει ότι το κλίμα αλλάζει (και ότι κάτι πρέπει να γίνει γι’αυτό)

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι μία 16χρονη από τη Σουηδία που λέει ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή και πρέπει να γίνει κάτι γι’αυτό. Είναι επίσης από μία οικογένεια με επιρροή, κάτι που της βοήθησε να εξασφαλίσει ότι το μήνυμα της θα φτάσει πολύ μακριά – εδώ που τα λέμε δεν μιλάνε όλα τα 16χρονα στον ΟΗΕ.

Η εισαγωγή αυτή δε θα μπορούσε να προετοιμάσει κανέναν για τη διαδήλωση από haters που έπεσε πάνω στην 16χρονη Γκρέτα. Άγνωστοι εξαγριωμένοι άνθρωποι  (ΑΕΑ) από κάθε ηλικία και κάθε πιθανή χώρα του κόσμου έγραψαν κάθε είδους μπινελίκι κατά του προσώπου της – από το ότι είναι πράκτορας του Σόρος μέχρι ευχές να καταλήξει στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν. Αν μη τι άλλο, ευτυχώς που δε μιλάει όλες τις γλώσσες στις οποίες την έβρισαν (φυσικά και στα ελληνικά).

Δεν είναι δηλαδή ένα 16χρονο που μιλάει για την κλιματική αλλαγή ο ιδανικός άνθρωπος για να μισεί κανείς;

 

 

Best of internet