Quantcast
ORIGINALS

10 υπεργραφικά πράγματα που είναι παρ’ όλα αυτά λιγότερο από το Μιχελογιαννάκη

Ο Μιχελογιαννάκης κάνει απεργία πείνας με φαΐ και καταψηφίζει τα μνημόνια με «ναι»


11755652_910313305709040_7908757821534813233_n

Στο σημείο της γραφικότητας που έφτασε ο Κρητίκαρος από τη λεβεντογέννα, που αμφιταλλαντεύεται με το «πρώτη φορά Αριστερά», ξεπέρασε τον εαυτό του και όχι μόνο. Ιδού 10 πράγματα λιγότερο γραφικά και από τον ίδιο το Μιχελογιαννάκη:

 

 

1. Η Σαντορίνη μας

Από τα γραφικά σοκάκια μέχρι το μαγικό ηλιοβασίλεμα, αυτή η κινέζικη αποικία στην καρδιά του Αιγαίου, συμβολίζει την επίπλαστη ονειρική ελληνική πραγματικότητα, και την τουριστική γραφικότητα.

 

 

2. Όταν ο Μάλαμας γίνεται μπαούλο από τα ξύδια στις συναυλίες του

Ο τροβαδούρος των μπάσων συχνοτήτων και των πολλών συνεργασιών, απολαμβάνει τις συναυλίες του πιο πολύ από το ίδιο του το κοινό. Για να συμβεί αυτό μπεκροπίνει, καθώς πέρα από τα χιλιοπαιγμένα δικά του τραγούδια, χώνει και κανά τραγούδι από το αθάνατο ελληνικό ροκ:

Συνήθειο που φαίνεται να μένει και κατά τις ώρες της ηχογράφησης στο στούντιο:

 

3. Ο ιδρώτας του Αντώνη Νικοπολίδη

 

nikopolidis-olympiakos

Ο χρυσός πορτιέρο του εθνικού ψέματος του Euro 2004, δεν πάει πουθενά χωρίς τον ιδρώτα του, που προτιμά να συγκεντρώνεται στο κορδωμένο του στέρνο.

 

4. Ύλη των βιβλιοπωλείων

11753839_10206989521718955_808109035_n

Πολυδιαφημισμένη πλην γραφική.

 

5. Σαββατιάτικο γλέντι με το Σπύρο Παπαδόπουλο

Σάββατο βράδυ. Τι κι αν δε χτύπησε το τηλέφωνο..; Το κρασί της παρέας περιμένει στο ψυγείο φρέσκο φρέσκο, να σπαρταράει από το Πάσχα, και ο πατέρας σε καλεί απ’ το σαλόνι: «Τιμόλαε!! Τελείωνε με τα γιουβαρλάκια, αρχίζει στην υγειά μας!!!!». Αμπαλάρω καρφωτά τις ποτήρες, λέω στη μάνα να πάρει τον κράσο και σέρνω φυτίλι το διάδρομο. Τι θα χει; Ελληνικό έντεχνο..; Λαϊκό ροκ..; Αφιέρωμα στη περισπούδαστη νεολαία..; Ο λυτρωτής του οικογενειακού Σαββάτου εμφανίζεται στην οθόνη… Τα φώτα χαμηλώνουν… Μια όμορφη βραδιά μόλις ξεκίνησε..!

 

6. Αριστούχοι των πανελληνίων: Μέσα σ’ όλα και με όραμα

hqdefault
Εξωστρεφής Μελετηρός, από 2ο ενιαίο Λύκειο Καμένων Βούρλων. Πρώτος των πρώτων, δηλώνει περιχαρής: «Διάβασα μα δε στερήθηκα πολλά (διαγραμμένο: κλεισμένος ολημερίς υπό την απειλή της μητρικής παντόφλας). Ικανοποίηση και πολλές πίκρες (διαγραμμένο: κομπλέ οι βαθμοί αλλά κολατσό μοναχός στο προαύλιο), αυτό θα θυμάμαι από το σχολείο, και απογοήτευση κυρίως για την κατάσταση του δημοσίου τομέα. Πάντως δε με πήρε από κάτω, είχα και τις εξόδους μου… Και από κοπέλες… κάτι έκανα..!»

 

7. Νερό με όζον (υπό τις ευλογίες του γιατρού Φικιώρη)


Ο πάλαι ποτέ συνάδελφος του Μιχελογιαννάκη, με δυναμικές εμφανίσεις στο τηλεοπτικό σόου, εκπροσωπώντας την πιο άμπαλη σχολή, (αυτή του καναλάρχη – κομματάρχη) .

 

 

8. Επανεπεξεργασία (αλληλοκλοπές) του μουσικού μας πολιτισμού

Όταν τα σκυλιά τρώγονται μεταξύ τους. Στο δρόμο που χάραξε ο Φοίβος.

vs.

 

9. Πρωτοσέλιδα σιγουριάς από τον Κουρή

11754616_10206989521758956_56827138_o

Οι μεγαλοεκδότες, εκφράζοντας την πολιτική σταθερότητα, φόρτιζαν τις φυλλάδες τους με οπαδικό πνεύμα κάνοντάς τες να κιτρινίζουν απ’ το κακό τους.

 

10. Το χρέος

Επονείδιστο ή μη, επαχθές ή όχι, και μη βιώσιμο, το ελληνικό χρέος βαραίνει σύμφωνα με τους ευρωλιγούρηδες τις πλάτες των δημοσίων υπαλλήλων. Όσοι δεν μπόρεσαν να μπουν στα εκλεκτά παιδιά του Αντρέα, τους βγάζουν σήμερα γλώσσα και κράζουν, αλλά στα βάθη της φιλελεύθερου μυαλού τους, υποβόσκει θαυμασμός. Τι κι αν στις μέρες μας είναι μεγάλο το μανίκι, είναι και λίγα τα λεφτά;

Best of internet