Quantcast

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον επόμενο νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος που γέννησε η ανθρωπότητα

Ξεκίνησε χθες αλλά κάποιοι βλέπουμε εννέα μήνες μπροστά

THE NEWSROOM

19 Αυγούστου 2023

Είτε το παραδέχεστε είτε όχι, η Superleague σας έλειψε. It’s okay, είναι φυσιολογικό. Και σε εμάς έλειψε αυτή η ανεξάντλητη πηγή content όμως μέχρι εδώ ήταν. Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το σταματήσει. Ντάξει ναι μάλλον υπάρχουν πολλά που να μπορούν να το σταματήσουν αλλά θέλαμε να δώσουμε λίγο παραπάνω hype. Θα πείτε, πόσο παραπάνω; Ας αφήσουμε λοιπόν τις σάλτσες και ας περάσουμε στην ουσία. Διότι το μόνο που μας ενδιαφέρει σε ένα πρωτάθλημα που ξεκινά είναι ποιος θα το πάρει στο τέλος. Πάμε λοιπόν να δούμε σε τι φάση βρίσκει η σέντρα της Superleague τους διεκδικητές της κούπας και τι υποσχέσεις αφήνουν για το μέλλον

ΑΕΚ

Η περσινή νταμπλούχος δεν έχασε κανένα από τα σημαντικά γρανάζια της περσινής σεζόν καταφέρνοντας να κρατήσει ακόμα και τους Πινέδα και Λιβάι, πράγμα το οποίο έμοιαζε σχεδόν αδύνατο στις αρχές του καλοκαιριού. Πισάρο και Πόνσε ήρθαν για να δώσουν ακόμη περισσότερο βάθος στο ήδη τρομακτικά βαθύ για τα ελληνικά δεδομένα ρόστερ της ΑΕΚ. Μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές με συμβόλαια άνω τους ενός εκατομμυρίου και με αδιαμφισβήτητη ποιότητα που έρχονται να προστεθούν σε μια μεσοεπιθετική γραμμή η οποία διαθέτει ήδη πολλές και από το πάνω ράφι επιλογές.

Ο Αλμέιδα έχει δώσει ήδη διαπιστευτήρια και σε πείθει ότι όσο περνάει ο καιρός η ομάδα του θα γίνεται καλύτερη. Η ΑΕΚ δεν έχει τελειώσει με τις μεταγραφές και αναμένεται να κάνει ακόμα 2-3 που θα δώσουν έξτρα βάθος σε μια σεζόν που ψάχνεται για πραγματάκια και στην Ευρώπη. Οι στοιχηματικές την δίνουν πρώτο και καθαρό φαβορί για το πρωτάθλημα και με τα δεδομένα που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό μοιάζει με μια λογική επιλογή. Σε αντίθεση με το 2018 το κλαμπ φαίνεται να επενδύει στην περσινή επιτυχία και να κυνηγάει ήδη τις επόμενες. Όπως κάνουν δηλαδή οι σοβαρές ομάδες και όπως δεν έκανε η ΑΕΚ μέχρι να την αναλάβει ο Ματίας Αλμέιδα.

Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι πέρυσι τρέλανε κόσμο με την πορεία του φτάνοντας  μια ανάσα από το πρωτάθλημα, όμως φέτος κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον Παναθηναϊκό μια ομάδα έκπληξη. Οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στις μεταγραφές είναι legit και ειδικά στο κέντρο η αναβάθμιση μοιάζει τεράστια. Αραό, Τζούρισιστς και Βιλένα είναι μια τριάδα που στα χαρτιά φαίνεται ισορροπημένη και σίγουρα ικανή να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Η παρουσία του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο εγγυάται σοβαρότητα για έναν Παναθηναϊκό που αν κάποια από τα θεωρητικά βαριά χαρτιά στην επίθεση δώσουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, μπορεί να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα αλλά και να έχει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στην Ευρώπη.

Μπερνάρ, Σπόραρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μαντσίνι και φυσικά ο άτυχος Αϊτόρ, έχουν αποδείξει ότι είναι καλοί παίκτες όμως θα χρειαστεί να κάνουν step up σε σχέση με πέρυσι. Όπως και η ΑΕΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός δείχνει πως θα είναι βελτιωμένος, αφού εκτός από τον Κουρμπέλη δεν έχασε κάποιον άλλον πρωτοκλασάτο παίκτη του ενώ παράλληλα ενισχύθηκε σε θέσεις που πονούσε. Η ομάδα κατάφερε με το σπαθί της να ανεβάσει το ύψος των απαιτήσεων και πλέον μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα πίστα.

Ολυμπιακός

Το καλοκαίρι του 2022 ήταν αρκετά περίεργο για τον Ολυμπιακό, αφού μετά την (δίκαια) απόλυση Μαρτίνς ακολούθησε ένα μπαράζ μεταγραφών και σε κάποια φάση το ρόστερ έφτασε τους 45 παίκτες. Ήταν φανερό ότι αυτό μπορεί να μην πάει και τόσο καλά αλλά η λάμψη κάποιων μεταγραφών όπως του Μαρσέλο και του Χάμες έστρεψε την προσοχή αλλού. Τελικά πράγματι ο Ολυμπιακός είχε μια μέτρια προς κακή σεζόν για τα δικά του δεδομένα μένοντας τρίτος στη βαθμολογία. Προς το τέλος της περσινής σεζόν έδειξε κάποια καλά δείγματα και όλοι περιμέναμε μια ανάλογη συνέχεια και στις μεταγραφές.

Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι καθώς ο Ολυμπιακός είχε σημαντικές απώλειες όπως αυτές του Μπακαμπού και του Χουάνγκ, ενώ μεταγραφικά δεν μπορείς να πεις ότι έριξε και τα τσιμέντα. Οι τελευταίες κινήσεις με Αλεξαδρόπουλο, Έζε και Σκάρπα μοιάζουν πιο promising και είναι δεδομένο ότι μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος θα κάνε ακόμα μπόλικες μεταγραφικές κινήσεις. Ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός φαίνεται να ξεκινάει ένα τσακ πιο πίσω από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ

Η περσινή κατηφόρα από την δεύτερη αγωνιστική των playoffs και μετά, δημιούργησε ένα πολύ αρνητικό κλίμα και η παρουσία της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να το πάρει μακριά. Ο ΠΑΟΚ έχασε ίσως τους δύο σημαντικότερους παίκτες του (Ίνγκασον και Αουγκόστο) και ακόμα δεν έχει κάνει κάποια κίνηση που να πείθει ότι υπάρχουν βλέψεις για πρωταθλητισμό.

Οι παίκτες που ήρθαν δεν είναι καθόλου σίγουρο πως είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν και ο ΠΑΟΚ θέλει τουλάχιστον 3-4 δυνατές κινήσεις μέχρι το τέλος των μεταγραφών για να μπορεί να αισθάνεται ανταγωνιστικός. Σε αυτή τη φάση πάντως δείχνει να χάνει έδαφος σε σχέση με τις ομάδες της Αθήνας. Ο Λουτσέσκου θα χρειαστεί να βγάλει πολλούς άσσους από το σκουφί του για να τον κρατήσει στο παιχνίδι μέχρι τέλους, αλλά με τα τόσο απαιτητικά playoffs θα είναι πάλι αρκετά δύσκολο να τα βγάλει πέρα τον Μάιο.

Best of internet