Quantcast

Η ultimate Abaluben εντεκάδα της χρονιάς

Περιμένουμε με αγωνία ενστάσεις και προσθαφαιρέσεις στα σχόλια

THE NEWSROOM

28 Δεκεμβρίου 2023

Το 2023 ήταν μια καλή χρονιά για τη Superleague. Η πρώτη μετά από χρόνια που τέσσερεις ομάδες διεκδίκησαν το περσινό και συνεχίζουν να διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα. Αρκετοί ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν, όμως μόνο έντεκα (μπορεί και δώδεκα) κατάφεραν να μπουν στην ultimate Abaluben εντεκάδα της χρονιάς. Ενημερώνουμε προκαταβολικά ότι το σύστημα που θα παίξουμε είναι ένα παλαιάς κοπής 4-4-2. Γιατί τέτοιοι είμαστε γενικότερα.

Τερματοφύλακας

Αυτή ήταν η θέση που μας δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη. Οι περισσότεροι τερματοφύλακες είχαν ένα πολύ καλό 2023 και κανείς τους δεν άξιζε να βρίσκεται στην εντεκάδα μας. Στο τέλος της χρονιάς ωστόσο Γιώργος Αθανασιάδης και Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να βρεθούν εδώ και τα κατάφεραν ΚΑΙ λόγω έλλειψης ισχυρού ανταγωνισμού. Επειδή θα ήταν άδικο να διαλέξουμε έναν από τους δύο θα μοιράσουμε από ένα ημίχρονο στον καθένα για να είμαστε δίκαιοι. Και μην αρχίσετε τα μα μου επειδή έχουμε δώδεκα παίκτες στην εντεκάδα μας. Από τον ΠΣΑΠΠ το μάθαμε το κόλπο.

Δεξί μπακ

Ο Βρσάλικο έφυγε πριν μπει το 23 και έτσι χάνει την καπαρωμένη θέση που θα είχε σε διαφορετική περίπτωση. Επειδή στα άκρα της άμυνας θέλουμε να παίξουμε με μεγάλα ονόματα θα πάμε με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Γάλλος έχει κάνει κάποια σπουδαία ματς με την ΑΕΚ, αλλά σε γενικές γραμμές τρώει πάγκο από τον Λάζο Ρότα και δεδομένου του βιογραφικού που κουβαλάει αυτό είναι αρκετό για να τον τοπεθετήσουμε στο δεξί άκρο της άμυνας. Ίσως να αδικούμε κάποιους εδώ, αλλά ένας παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πάντα ένας παγκόσμιος πρωταθλητής

Στόπερ

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι μια περίεργη περίπτωση. Παρά τις μπόλικες γκέλες του ήταν ο πιο αξιόπιστος στόπερ του Ολυμπιακού. Μπαίνει στην εντεκάδα για κάποιες μεγάλες στιγμές του όπως το αυτογκόλ με τον Παναθηναϊκό, αλλά και γιατί οι υπόλοιποι περσινοί και φετινοί στόπερ του Ολυμπιακού δεν έχουν το ειδικό βάρος να αντέξουν σε αυτή την εντεκάδα. Όπως και να χει ο Sokratis πλέον παίζει στη Μπέτις και δεν τον πολυενδιαφέρει και βασιλά κιόλας.

Στόπερ

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη της εντεκάδας που χάρισαν μαγικές στιγμές σε βάθος χρόνου, ο Γιάννης Κάργας είχε μια αλλά ανεπανάληπτη Abaluben στιγμή. Μιλάμε φυσικά για την κόκκινη στα πρώτα λεπτά του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για τα περσινά playoff. Από τότε και μετά εξαφανίστηκε από τον χάρτη και εμείς τον επαναφέρουμε με την παρουσία του στην εντεκάδα μας. Πιστεύουμε ότι η σκληράδα του έχει να δώσει και ότι δίπλα στον Σωκράτη μπορεί να ανέβει επίπεδο.

Αριστερό Μπακ

Στο αριστερό άκρο της άμυνας συναντάμε τον απόλυτο σταρ και αρχηγό της ομάδας μας. Φυσικά και ο γίγαντας Μαρσέλο δεν γινόταν να λείπει από εδώ. Ο Βραζιλιάνος legend ήρθε στο λιμάνι ως το μεγαλύτερο όνομα που έχει πατήσει ποτέ στην Ελλάδα και έφυγε νύχτα ένα κρύο βράδυ του Φλεβάρη χωρίς να προλάβει να χαιρετήσει φίλους και γνωστούς. Πλέον έχει βρει την υγειά του στη Βραζιλία και τη Φλουμινένσε με την οποία κατέκτησε και το Copa Libertadores.

Αμυντικό χαφ

Εδώ χρειαζόμασταν έναν πυλώνα, ένα αφεντικό του κέντρου, τον άνθρωπο που θα συνδέει όλη την ομάδα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο Αλεξάντερ Φράνσον ήταν μονόδρομος. Ο Σουηδός ήρθε καταλάθος στην ΑΕΚ τον Γενάρη του 22, παρέμεινε καταλάθος εκεί την περσινή σεζόν και πήρε καταλάθος ένα νταμπλ. Έφυγε χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει με χρονική ακρίβεια το πότε. Anyway πλέον τον χαίρονται στην Κύπρο.

Δεξί χαφ

Γκουστάβο fcking Σκάρπα. Ένας πραγματικός γητευτής της στρογγυλής θεάς που ο Ολυμπιακός κυνηγούσε για πάνω από ένα χρόνο πριν καταφέρει να τον φέρει στο λιμάνι. Όλοι περίμεναν από εκείνον να κάνει τη διαφορά και αυτός την έκανε με το παραπάνω. Οι πιο casual φίλοι της ομάδας μπορεί να μην αντιλήφθηκαν ότι έπαιξε σε αυτή, όμως όσοι ξέρουν ξέρουν ότι ο Βραζιλιάνος μάγος βρίσκεται με το σπαθί του σε αυτή την εντεκάδα.

Αριστερό χαφ

Στα άκρα θέλουμε να παίξουμε με ποιότητα όποτε και για τα αριστερά χρειαζόμαστε έναν παίκτη ανάλογης ποιότητας του Σκάρπα. Το μυαλό μας πήγε κατευθείαν στον Μεξικάνο αρτίστα της ΑΕΚ, Ροδόλφο Πισάρο. Τον παίκτη που η πρώην ομάδα του αντικατέστησε με κάποιον Μέσι και που ήρθε στην Ένωση με σφραγίδα Αλμέιδα για να γοητεύσει την Ευρώπη. Κι όσο η Ευρώπη περιμένει να γοητευτεί από τον Πισάρο εμείς τον τσιμπάμε για την εντεκάδα μας.

Επιθετικό χαφ

Ναι υπάρχει κάποιος που μπορεί να πετάξει τον Χάμες εκτός εντεκάδας. Ποιος; Ρωτάτε ποιος; Ο Ούγγρος απόγονος του Πούσκας και του Τόργκελε φυσικά. Λάζλο Κλαϊνχάισλερ ρε ασέβαστοι. Για όσους δεν το ξέρουν, ο Κλαϊνχάισλερ είναι ακόμη παίκτης του Παναθηναϊκού και μάλιστα επανεμφανίστηκε στο ροτέισον στα δύο τελευταία ματς της χρονιάς. Αν και πολυθεσίτης τον θέλουμε στο δέκα για περισσότερη φαντασία και ξεχωριστές εμπνεύσεις.

Σέντερ φορ

Τι θέλει κανείς από τον επιθετικό του; Γκολ. Όχι εμείς δεν θέλουμε γκολ. Θέλουμε τον Αντράζ Σπόραρ να διδάσκει δωρεάν πως παίζεται η θέση. Ο Σλοβένος μπορεί να έχει τσακωθεί με το γκολ αλλά όποιος έχει μάτια βλέπει και καταλαβαίνει what he is about. Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε εκτός φοβούμενοι την λαϊκή κατακραυγή που θα ξεσήκωνε η απουσία του από την εντεκάδα μας.

Σέντερ φορ

Για να φτιάξουμε ένα δίδυμο που θα τρομοκρατεί σε μόνιμη βάση τα αντίπαλα δίχτυα θέλαμε έναν παίκτη που να συμπληρώνει ιδανικά τον Σπόραρ. Αυτό από μόνο του δεν ήταν εύκολη αποστολή, όμως αν ήταν εύκολο δεν θα ήταν για τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος γκολεαδόρ έφυγε το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ, κλείνοντας την άκρως πετυχημένη παρουσία του στη χώρα μας. Κάποιοι μπορεί να τον έχουν ήδη ξεχάσει, εμείς όμως όχι.

Προπονητής 

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού αλλά κάποιοι δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του. Ο Ολυμπιακός τον έδιωξε απο την Ελλάδα, όμως εμείς τον φέρνουμε πίσω και του εμπιστευόμαστε τυφλά το πρότζεκτ μας. Μαζί σου στον πόλεμο στρατηγέ.

Hororable mentions: Βιλένα, Μπιέλ, Μπερνάρ, Πόνσε, Νάσμπεργκ, Γκρέι, Χάμες, Ελ Καντουρί

Best of internet