Quantcast

Το πιο μισητό πρόσωπο στην Ιβηρική έγινε ο Βασιλακόπουλος μετά από δηλώσεις του για τον Γκασόλ

Διπλωματική απομόνωση για την ελληνική ομοσπονδία

Ιωάννηc

3 Μαΐου 2018

Σίγουρα δεν ήταν η πιο σοφή κίνηση στη ζωή του Γιώργου Βασιλακόπουλου, η κριτική που άσκησε στον Πάου Γκασόλ σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Ο αγέραστος πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ είχε την ατυχή έμπνευση να χαρακτηρίσει συνταξιούχο τον εμβληματικό Ισπανό power forward και σύσσωμη η ισπανική μπασκετική κοινότητα επιχείρησε να τον επαναφέρει σε τάξη με μια θύελλα αντιδράσεων.

“Η Ισπανία είναι μία ομάδα που παρακμάζει. Ο (Πάου) Γκασόλ έχει συμπληρώσει τα ένσημα και τον αφήνουν και παίζει. Δεν είναι παίκτης ο (Πάου) Γκασόλ

Μεταξύ άλλων, τον Γκασόλ υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, που δήλωσε τα εξής:

Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη σημασία σε όσα δήλωσε ο κος. Βασιλακόπουλος. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα σημαντικό λάθος κι έλλειψη σεβασμού! Είμαι σίγουρος πως όταν ακούσει ξανά τι είπε, θα συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος…. Το να κριτικάρεις έναν παίκτη σαν τον Πάου Γκασόλ, έναν παίκτη top επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα σημαντικό λάθος.

Ο Πάου είναι 38 ετών… Φροντίζει το κορμί του με εξαιρετικό τρόπο, κάθε χρόνο ανανεώνει το ραντεβού του με την εθνική ομάδα και είναι συνεχώς μαζί μας στα EuroBasket, τα Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον κριτικάρει! Είμαστε συνεχώς στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων από το 1999. Οι ισπανικές ομάδες συμμετέχουν στις κορυφαίες διοργανώσεις… Πως γίνεται, λοιπόν, να μιλάμε για πτώση;

Συνέχεια έδωσε ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, που χρησιμοποίησε μια ισπανική παροιμία για ..το γκάρισμα του γαϊδουριού που δεν φτάνει στον ουρανό.

Ιδιαίτερα αγαπητός είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και στον Ισπανό διεθνή των Θάντερ, Άλεξ Αμπρίνες, που τον αποκάλεσε Έλληνα κλόουν.

Θέση πήρε και η ισπανική ομοσπονδία με δύο tweets που απαριθμούν τα κατορθώματα του Γκασόλ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ πήγε να τα μαζέψει λέγοντας ότι απομονώθηκε μια φράση του από τη συνέντευξη για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, ωστόσο αυτό που μένει είναι το κράξιμο που δέχθηκε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας μας. Έξω δεν πάμε καλά.

Best of internet