Quantcast
GUIDE

Το «Po’Boys» «παίρνει φωτιά» και περνάει στο επόμενο κεφάλαιο

Αφού έμαθε στους Αθηναίους τι εστί παραδοσιακό κάπνισμα, το αυθεντικό bbq joint στου Ψυρρή συνεχίζει την περιήγηση στον αμερικανικό Νότο ανάβοντας έναν ολοκαίνουργιο ξυλόφουρνο για να ψήσει στα κάρβουνα burgers και steaks.


Νίκος Βαζαίος · 7 Δεκεμβρίου 2018

Απ’ όλες τις κουζίνες των ΗΠΑ, εκείνη του Νότου είναι η πιο φορτωμένη με ιστορία και βιώματα – θα το έχεις καταλάβει βλέποντας τις λαχταριστές τηλεοπτικές περιηγήσεις του Andrew Zimmern ή το «Treme», την καταπληκτική σειρά του HBO που διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη. Αυτή την ατμόσφαιρα μεταφέρει το «Po’Boys», με τις αφίσες του New Orleans Jazz & Heritage Festival, με το «Delta Lady» του Joe Cocker και με την υπενθύμιση στον πίνακα πάνω από την κουζίνα ότι εδώ σερβίρεται η βαθιά νόστιμη σούπα Gumbo.

Ο Βασίλης Σπόρος, σεφ του «Mama Roux» και συνιδιοκτήτης του «Po’Boys» μαζί με τον John Higgins, ανήσυχος και πολυταξιδεμένος, πρώτα βάλθηκε να μας μάθει πώς ακριβώς γίνεται το παραδοσιακό κάπνισμα στον αμερικανικό Νότο στήνοντας στο υπόγειο του «Po’Boys» ένα καπνιστήριο με κορμούς ελληνικής οξιάς που με την ξηρότητά τους δίνουν ένα ελαφρύ κάπνισμα. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει best seller το Po’Boys Sampler με brisket, spare ribs, pulled pork και pork belly, αλλά και τα sandwiches στο μακρόστενο ψωμί με αυτές τις κλασικές κοπές bbq.

Τώρα το «Po’Boys» ανοίγει δεύτερο γευστικό κεφάλαιο αποκτώντας έναν καταπληκτικό ξυλόφουρνο για ψήσιμο στα κάρβουνα ντυμένο με μαντέμι ώστε να διαχέει ομοιόμορφα τη θερμότητα, για τον οποίο ο Βασίλης μιλάει με ενθουσιασμό γιατί του δίνει τη δυνατότητα να ψήσει ιδανικά burgers και steaks. Το αποτέλεσμα θα το γευτείς στο Pitmaster Burger και στο Creole Brunch, που έχουν ως βάση ένα ζουμερό, υπέροχο μπιφτέκι 200 γραμμαρίων από μοσχάρι Σερρών (το burger ενισχύεται με brisket, pulled pork ή pork belly), στο Moroccan Lamb, όπου το αρνάκι έχει σιγοψηθεί στον ξυλόφουρνο κι έχει καρυκευτεί με μαροκινά μπαχαρικά, ή στην απόλυτα comfort Ragu Bolognese με κιμά από βοδινό στήθος και χοιρινή πανσέτα μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο με ντομάτα και μυρωδικά.

Πλάι στα νέα πιάτα του καταλόγου, παραμένουν τα μεγάλα hits, όπως οι φρέσκες τηγανητές πατάτες που γίνονται ένα μνημείο πληθωρικής απόλαυσης αφού συνοδεύονται από φοντύ τυριών και αυγά μάτια, ή το Po Mac ‘n’ Cheese, μια υποδειγματική εκδοχή του του συγκεκριμένου πιάτου χωρίς αλεύρι, αλλά με μείγμα παρμεζάνας, γραβιέρας και τσένταρ και πέστο λιαστής ντομάτας. Αυτό το τελευταίο είναι ένα πιάτο για να μη νιώσουν άβολα οι vegetarians και vegans ανάμεσα τόσες προτάσεις με καπνιστό και ψητό κρέας: μπορούν επίσης να δοκιμάσουν δροσερή Apple Coleslaw, λαχανικά από τον ξυλόφουρνο με λάδι τρούφας ή το sandwich με pulled jackfruit, ένα εξωτικό φρούτο που έχει υφή ξεψαχνισμένου κοτόπουλου.

Αν έχεις μελετήσει το θέμα ελληνικές μικροζυθοποιίες, ρίξε μια ματιά στον κατάλογο γιατί εκτός απ’ όσες έχεις ανακαλύψει μέχρι τώρα θα βρεις και ολοκαίνουργιες ετικέτες, που εναλλάσσονται συχνά – εμείς ξετρυπώσαμε την πικρούτσικη Solo Boemissa με εμφανή τη γεύση του λυκίσκου. Κλασικά cocktails και η signature ginger lemonade συμπληρώνουν τη λίστα με τα συνοδευτικά ποτά.

Μείνε συντονισμένος στα social media του «Po’Boys» για να παρακολουθείς τα live events, που εκτυλίσσονται στο μικρό stage (βγαλμένο λες από σταθμό αυτοκινήτων στον αμερικανικό αυτοκινητόδρομο) και εκλύουν όλη τη μαγεία της αμερικανικής jazz και blues μουσικής.

 

 

 

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 2103234672

Facebook
Instagram

Best of internet