Quantcast
THE STREAM

Βρέθηκε το ζευγάρι και ο Δήμος που θα κάνουν το ποδαρικό σε γάμο ομοφύλων

Όταν βιάζεσαι τόσο να παντρευτείς που κάνεις και ιστορικό ρεκόρ


THE NEWSROOM · 16 Φεβρουαρίου 2024

Μπαμ μπαμ γίνονται αυτά τα πράγματα, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ένα ζευγάρι ανδρών που μένουν στη Νέα Σμύρνη πρόλαβε και έτσι στο μέλλον θα έχουν να καμαρώνουν ότι η δικιά τους ήταν η πρώτη αγγελία γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Η αγγελία αναφέρει τα εξής:

«O Δημήτριος Ελευσινιώτης, του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη, που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής.»

Η δημοσίευση της αγγελίας έγινε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στο φύλλο της Παρασκευής, δηλαδή λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του νόμου. Αν και δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία, η τελετή θα γίνει στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης και όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος (ο οποίος θα κάνει τον γάμο), τώρα ο νόμος τους καλύπτει όλους.

Όπως είπε:

«Για εμάς είναι κάτι αυτονόητο, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο Σύνταγμα.»

Ο δε Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοίνωσε σήμερα το εξής:

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους.»

Ελπίζουμε να τους κεράσουν και κάτι, έτσι για το ιστορικό ρεκόρ που τους χαρίζουν.

Best of internet