Quantcast
THE STREAM

Βασιλόπιτα σε μέγεθος τρένου ετοιμάζεται να ψήσει ο Δήμος Περιστερίου

9 τόνοι βασιλόπιτα για ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣΕ μέχρι το 2030


THE NEWSROOM · 22 Δεκεμβρίου 2023

Φαραωνικών διαστάσεων φαίνεται ότι είναι πλέον το project βασιλόπιτα για τον Δήμο Περιστερίου. Γιατί αν οι φαραώ ήθελαν να τους θυμούνται για τους ομολογουμένως πολύ κουλ τάφους τους, ο Ανδρέας Παχατουρίδης λογικά θέλει να τον μνημονεύουν για γιγάντιες βασιλόπιτες.

Μπορεί εσείς να μην το ξέρετε, αλλά στο Περιστέρι τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθούν κάθε χρόνο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στο μέγεθος της βασιλόπιτας.  Το 2021 έφτιαξαν μια βασιλόπιτα βάρους 5 τόνων που κόπηκε σε 35.000 κομμάτια, ενώ έφτιαξαν μια βασιλόπιτα βάρους 7 τόνων που κόπηκε σε 50.000 κομμάτια.

Όπως καταλαβαίνετε, φέτος θα έχουμε άλλη μια βασιλόπιτα σε μέγεθος φορτηγού και φυσικά ακόμη πιο huge. Ο Δήμος Περιστερίου σε κοινοπραξία με την Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων θα κατασκευάσει μια βασιλόπιτα βάρους 9 τόνων, η οποία θα κοπεί σε 65.000 κομμάτια. Επίσης θα έχει και κάμποσα φλουριά που θα μοιραστούν σε όσους θα συμμετέχουν στη γιορτή για την Πρωτοχρονιά, γιατί δεν είναι καιρός για τσιγγουνιές.

Το εργοτάξιο βασιλόπιτας θα ξεκινήσει να δουλεύει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι 5,5 τόνοι αλεύρι, 1,7 τόνοι λάδι, 500 κιλά ζάχαρη, 520 κιλά άχνη, 30 κιλά ξύσμα πορτοκαλιού, 75 κιλά κονιάκ και 70 κιλά τριμμένη κανέλα.

 

Και άπειροι τόνοι περιστεριώτικη μαγκιά, αν θέλετε τη γνώμη μας.

(πηγή)

Best of internet