Quantcast
THE STREAM

Εξάρχεια: Ανακοίνωση να φύγουν οι τουρίστες λόγω επιδημίας κοριών κόλλησαν άγνωστοι

Η επική ανακοίνωση έχει τη σφραγίδα του υπουργείου Υγείας και του δήμου Αθηναίων


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2023

Ήρθε η ώρα να πούμε «και στα δικά μας» μετά τα πρόσφατα κατορθώματα των κοριών στα εξωτερικό, τα οποία φαίνεται ότι άγγιξαν και τουλάχιστον ένα αθηναϊκό ξενοδοχείο; Μάλλον όχι, ευτυχώς ή δυστυχώς, παρά τα όσα λέει μια εξαιρετική (και μάλιστα γραμμένη στα αγγλικά) ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε στα Εξάρχεια.

Το κείμενο που τοιχοκολλήθηκε συνυπογράφεται από τον Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας και υπαγορεύει στους τουρίστες που μένουν στα Εξάρχεια (σε ξενοδοχεία, πανσιόν, Airbnb) να εκκενώσουν τα σχετικά καταλύματα λόγω ξεσπάσματος επιδημίας κοριών, η οποία απειλεί τους ντόπιους. Αναφέρει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων έχουν διαταχθεί να σταματήσουν αμέσως να τα νοικιάζουν από τις αρμόδιες αρχές. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος επίσης για πρόστιμο 500 ευρώ, το οποίο αφορά και τουρίστες και ιδιοκτήτες.

Αυτή είναι η ανακοίνωση:

Το υπουργείο Υγείας έσπευσε αμέσως να σώσει τον τουρισμό στα Εξάρχεια από την περίεργη ανακοίνωση και τις πιθανές συνέπειές της με δικό του δελτίο τύπου:

«Το υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές.»

Αποκλείεται να τους βρουν, για ένα διάστημα θα κάνουν τους ψόφιους κοριούς.

 

 

Best of internet