Quantcast
THE STREAM

«ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΠΑΡ*ΕΣ»: Με τυφώνα Τζουμάκα εναντίον ΣΚΑΪ ξεκίνησε ιδανικά η μέρα

Που έλειπε τόσα χρόνια αυτή η ώριμη μεν, ταλεντάρα δε;


THE NEWSROOM · 16 Νοεμβρίου 2023

Είναι ο Στέφανος Τζουμάκας ο MVP των φετινών πολιτικών beef; Ας μην ξεχνάμε ότι από τον βετεράνο Πασοκοσυριζαίο βουλευτή και υπουργό (και την απόπειρα διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη) ξεκίνησε το επικό γαϊτανάκι εξελίξεων που έχουν φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στο χείλος της διάλυσης.

Ο 77χρονος πλέον πολιτικός μπορεί να αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες, αλλά η όρεξη για τσαμπουκάδες δεν του έχει τελειώσει. Η σημερινή του επίσκεψη στην εκπομπή «Σήμερα» στο ΣΚΑΪ οδήγησε σε έναν άλλο τέτοιο, με τον Τζουμάκα να συγκρούεται με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Η αρχή έγινε όταν ο Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι η χώρα μας έχει αφεντικά (εννοεί τους Έλληνες ολιγάρχες, όπως μπορείτε να φανταστείτε), τα οποία ελέγχουν την πολιτική της ζωή:

«Ελέγχεται η πολιτική ζωή της χώρας, ο Κασσελάκης είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας… Την εξουσία στην χώρα πρέπει να την έχει η πολιτική ηγεσία και όχι τα αφεντικά της χώρας.»

Ο Άκης Παυλόπουλος τον ρώτησε αν ο 77χρονος επί ΠΑΣΟΚ εκλεγόταν από τα εν λόγω αφεντικά:

«Εσάς στη Βουλή σας έστελναν τα αφεντικά της χώρας ή ο ελληνικός λαός;»

Η απάντηση του Τζουμάκα ήταν ότι τα αφεντικά έλεγχαν και το μισό ΠΑΣΟΚ που υπήρχε στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο ίδιος αποχώρησε (προφανώς αυτό που θα έλεγε ο κάθε άλλος στη θέση του):

«Ο ελληνικός λαός με έστειλε και τα αφεντικά πέταγαν έξω. Μη με διακόπτετε. Όταν ήμουν στη Βουλή, τα αφεντικά είχαν αγορασμένη την μισή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Τότε τα είπα και έφυγα.»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δημήτρης Οικονόμου σχολίασε ότι ο Τζουμάκας έκατσε κάαααμποσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ (σχεδόν 40, αποχώρησε το 2013 δηλαδή μετά τα μνημόνια):

«Κάτσατε πολλά χρόνια. Υπουργός ήσασταν πολλά χρόνια, κεντρικό στέλεχος πολλά χρόνια…»

Κάπου εκεί εξερράγη ο κρατήρας Στέφανος (αυτός βέβαια δεν είναι στη Νίσυρο, αλλά στα Τζουμέρκα);

«Αφήστε αυτές τις δεξιές π@π@ρ1ες. Εγώ ήμουν απέναντι. Κάνεις μεγάλο λάθος.»

Για την ηλικία του είναι άνετα ο πιο τσαμπουκάς της χώρας, σύμφωνα με τα βιβλία του.

Best of internet