Quantcast
THE STREAM

Παίζει και να βγει τελείως το Στέγαστρο Καλατράβα από το ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον Guardian

Αυτό υποστηρίζει σημερινό άρθρο της γνωστής Βρετανικής εφημερίδας, επικαλούμενο πηγές του


THE NEWSROOM · 5 Οκτωβρίου 2023

Πιο αστεία από ποτέ είναι η κατάσταση με το ΟΑΚΑ. Πριν 10 μέρες ήταν όλα καλά, την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε εκκένωση εκατοντάδων ίσως αθλητών του μπριτζ (!) από το εσωτερικό του Ολυμπιακού Σταδίου και σήμερα φήμες λένε ότι παίζει το πασίγνωστο στέγαστρο Καλατράβα να μη βγάλει παρέλαση. Οκ, υπερβολή, αλλά τα πράγματα φαίνονται περίεργα.

Η αφετηρία αυτών των φημών είναι ένα σημερινό άρθρο της αγγλικής εφημερίδας Guardian, το οποίο επικαλείται δικές του «καλά πληροφορημένες πηγές». Το point είναι ότι παρότι η πρώτη απόφασης της κυβέρνησης ήταν να κλείσει επ’αόριστον το στάδιο, οι οικονομικές και όχι μόνο συνέπειες αυτής της απόφασης (όπως πχ ότι βρίσκονται στον αέρα ποδοσφαιρικοί αγώνες αλλά και τεράστιες συναυλίες όπως των Coldplay) ίσως την σπρώξουν στην ριζική απόφαση να το βγάλει τελείως και να ησυχάσει.

Η δήλωση της εν λόγω πηγής είναι η εξής:

Τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτό το σημείο. Ίσως θα πρέπει να κατέβει.»

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης το έθεσε ως εξής:

«Θα ηταν πολύ επιπόλαιο, θα έλεγα και αστείο ως πολιτικός υπεύθυνος και για τον αθλητισμό της χώρας μας και μη αρμόδιος, να τοποθετηθώ εγώ με ακριβές χρονοδιάγραμμα πως θα γίνουν οι ενέργειες και πότε θα ανοίξει είτε το ποδηλατοδρόμιο, είτε το γήπεδο.»

 

Προφανώς κοντός ψαλμός αλληλούια για το αν θα επαληθευτούν οι «καλά πληροφορημένες πηγές» του Guardian. Από την άλλη, είναι κάτι που μια χαρά μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι εφικτό στην Ελλάδα, ιδίως αν οι νέοι έλεγχοι που θα γίνουν στο στέγαστρο δείξουν ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και θα πάρει πολύ χρόνο ή/και κοστίζει πολύ για να επισκευαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, βγάλτε καμιά φωτογραφία μαζί του για να το θυμάστε, για καλό και για κακό.

Best of internet