Quantcast
THE STREAM

Σπαρτιάτες: Επέστρεψαν στο κοτέτσι οι διαγραμμένοι βουλευτές, δε σταματά η κωμωδία με μέλανα ζωμό

Η ιστορία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή επαναλαμβάνεται μια φορά σαν τραγωδία και μια φορά σαν φάρσα


THE NEWSROOM · 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσετε να παρακολουθείτε πιο στενά την εθνικιστική σαπουνόπερα που λέγεται Σπαρτιάτες, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ούτε τρεις μήνες μετά τις εκλογές, το κόμμα του Βασίλη Στίγκα έχει φτάσει πάρα πολύ κοντά στο να βαρέσει διάλα, με το μενού να περιλαμβάνει διαγραφές και αποχωρήσεις βουλευτών, καταγγελίες και καταθέσεις για εμπλοκή του Κασιδιάρη και της Greek Mafia και το μέχρι χτες όχι απίθανο ενδεχόμενο να διαλυθεί τελείως ως παράταξη αφού θα έχει φυλλορροήσει περισσότερο από όσο επιτρέπει ο νόμος.

Όταν τα πράγματα έφτασαν στο αμήν με τους βουλευτές να απειλούν με (θεσμικό) takeover του κόμματος, ο Στίγκας διέγραψε 3 από αυτούς. Το δε πρώτο μεγάλο εσωτερικό μαλλιοτράβηγμα έγινε όταν βουλευτής των Σπαρτιάτων είπε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Ο Στίγκας τότε προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη πειθαρχικά, αλλά βρήκε τους βουλευτές του να στέκονται εναντίον του (!). Εντέλει, συμφώνησε κι αυτός στη στήριξη του Κασιδιάρη (!!). Παρ’όλα αυτά, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την legendary φωτογραφία που στέκεται forever alone στη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πιο πρόσφατες καταγγελίες που αναφέρθηκαν (έπεσε στο τραπέζι και η φράση «Δον Κορλεόνε») έγιναν από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος πάνω κάτω είπε ότι ξένα κέντρα (= γνωστός αρχιχρυσαυγίτης με τις φυλακές Δομοκού ως μόνιμη κατοικία) παίζουν ρόλο στα εσωτερικά των Σπαρτιατών.

Κάπως έτσι κλήθηκε να καταθέσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μια διαδικασία που θα μπορούσε να σημάνει πολλά πράγματα (από τη διακοπή της χρηματοδότησης μέχρι πιο hard περιπέτειες) αν αποδεικνυόταν κάποια έμπρακτη σύνδεση (πιο συγκεκριμένα, χρηματική) μεταξύ των Σπαρτιατών και των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών. Την ίδια στιγμή, ο ολοένα και μικρότερος αριθμός βουλευτών είναι από μόνος του ένα πρόβλημα για τους official (υπό τον Στίγκα δηλαδή) Σπαρτιάτες.

Πάντως, χτες το escalation σταμάτησε, μάλλον γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάλαβαν ότι πάνε κατά διαόλου αν το συνεχίσουν και τα ξαναβρήκαν με κάποιο άγνωστο σε μας deal. Έτσι, οι 3 διαγραμμένοι επέστρεψαν στο κόμμα που τόσο αγάπησαν και αγαπήθηκαν και ο Στίγκας του συγχώρησε σαν καλός μπαμπάς. Η δε κατάθεσή του στην εισαγγελέα προβλέπεται τελείως ανώδυνη.

Αυτή είναι η δήλωση των Σπαρτιατών:

ΠΡΟΣ: Βουλευτές
κ. Δημητροκάλλη Ιωάννη (Ανατολικής Αττικής)
κ. Κατσιβαρδά Χαράλαμπο (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών)
κ. Κόντη Ιωάννη (Α΄ Θεσσαλονίκης)

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας.

Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη.

Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Όσον αφορά τον Κασιδιάρη, ο Στίγκας από τη μία κατήγγειλε ότι ο αδερφός του φασίστα έχει μπει μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών:

«Υπάρχει αυτό το γεγονός, έχει γίνει δημόσια. Δεν μπορώ να το αρνηθώ και να πω κάτι άλλο. Επ’ αυτού δεν γνώριζα κάτι, ούτε με είχαν ενημερώσει για κάτι. Βέβαια ισχύει, αλλά από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Αυτός που έκανε αυτή την κίνηση, αυτός ξέρει για ποιο λόγο την έκανε.»

Κι από την άλλη, στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε ότι θα τον στηρίξει για τον δήμο της Αθήνας:

«Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε, γιατί κατά γενική ομολογία, εάν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εγώ και οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Θεωρώ χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει, και αυτό έκανα.

Αν ήθελα να ήμουν στη Χρυσή Αυγή, θα ήμουν εδώ και χρόνια. Στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, παρότι έχουμε ιδεολογικές και πρακτικές διαφορές.»

Best of internet