Quantcast
THE STREAM

Evros pass για τουρίστες ανακοίνωσε ότι θα κεράσει ο πρωθυπουργός (πριν σβήσει η φωτιά)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει τόσο μπροστά που κατάφερε να αγνοήσει ακόμη και την γιγάντια πυρκαγιά που απειλεί το Σουφλί


THE NEWSROOM · 1 Σεπτεμβρίου 2023

Πιο εραστής των pass από ποτέ μπαίνει στη νέα σεζόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την πυρκαγιά στον Έβρο να συνεχίζει να καίει ρημάζοντας ό,τι βρει μπροστά της (μεταξύ άλλων, το δάσος της Δαδιάς) και απειλώντας από χτες το Σουφλί, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή τα μέτρα που θα πάρει κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι εκτός από αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους και αναστολές φόρων, ο οραματιστής πρωθυπουργός έχει ήδη σκεφτεί και το αντίστοιχο pass – για την ακρίβεια, το ονόμασε Evros Pass. Πιο συγκεκριμένα, υποσχέθηκε Evros Pass για να επιστρέψουν οι τουρίστες στην κακοπαθημένη από τις φωτιές περιοχή.

Όπως είπε:

«Θα αποζημιώσουμε τους πληγέντες και θα δημιουργήσουμε πλαίσιο προστασίας με αναστολές φόρων, ενώ για τον Έβρο, θα δημιουργήσουμε evros pass για να στρέψουμε την τουριστική κίνηση για την περιοχή αυτή, θα παρουσιάσουμε αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο αλλά θα ζητήσουμε από Ευρωπαίους ειδικούς να μελετήσουν την φωτιά στη Δαδιά, για τα αίτια αλλά και προτάσεις για την αναγέννηση του δάσους αυτού. Υπάρχει μια ακτίδα αισιοδοξίας γιατί όπως έχω ενημερωθεί από ειδικούς είχε καεί στα τέλη του 1950 και αναγεννήθηκε μετά από δεκαετίες»






Έτσι είναι οι καλοκαιρινές διακοπές, σε αφήνουν γεμάτο αισιοδοξία για το μέλλον.

Best of internet