Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ στη Μαγνησία, “βοσκός” τρολάρει μέσω FB την ΕΡΤ που τον έβγαλε καρβουνιασμένο

Ένας διάλογος που ευχόμαστε να μην έχουμε ποτέ στη ζωή μας


THE NEWSROOM · 28 Ιουλίου 2023

Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση fake news μας έρχεται από την δύσμοιρη Μαγνησία. Η αιτία για την μούφα είδηση είναι η απροσεξία της ρεπόρτερ της ΕΡΤ, η οποία θεώρησε ότι ο άνθρωπος με το σιελ μπλουζάκι που η ίδια είχε δει να προσπαθεί να σώσει ένα κοπάδι είναι ο 45χρονος κτηνοτρόφος που όντως βρέθηκε νεκρός από την Πυροσβεστική.

Το σημείο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το παρακάτω και αφορά γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 26/8. Στο επίμαχο σημείο, η ρεπόρτερ λέει το εξής:

«Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν εννοεί να αφήσει τα ζώα του και να φύγει»

Όταν το βράδυ της 26/8 επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει νεκρός (ονόματι Αριστείδης Κολιούπας), η ρεπόρτερ ανέτρεξε σε αυτό που είχε δει:

«Του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν.»

Το επίμαχο σημείο είναι μετά το 4:10 :

Αν έχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο η ζωή μας είναι ότι τα social media δίνουν φωνή σε όλους. Όταν ο άνδρας του βίντεο (ο οποίος λέγεται Στέργιος Καπουράνης, είναι μια χαρά ζωντανός και δεν είναι καν βοσκός) διαπίστωσε ότι τον έχουν μπερδέψει, το σχολίασε στον λογαριασμό του στο FB:

«Για απανθρακωμένο καλός είμαι!»


Ο ίδιος πάντως φάνηκε να το διασκεδάζει χαζεύοντας όλα τα ΜΜΕ που τον έβγαλαν απανθρακωμένο:


Εντέλει η ίδια η ρεπόρτερ ζήτησε συγγνώμη για το όλο μπέρδεμα:

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια διόρθωση σε σχέση με κάτι που ειπώθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ και αφορά τον άτυχο κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του. Από λάθος πληροφόρηση ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που σε προγενέστερη σύνδεσή μας είχε καταγραφεί από τον τηλεοπτικό μας φακό να προσπαθεί να σώσει τα ζώα του. Ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, πράγμα το οποίο εν συνεχεία διαπιστώθηκε για λάθος. Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε υπό την πίεση των εξελίξεων, την ώρα του ρεπορτάζ.»

Του άφησαν κάτι να θυμάται, αν μη τι άλλο.

 

Best of internet