Quantcast
THE STREAM

Έριξε επιχείρηση στη Μύκονο στέρηση εξόδου μετά τη δουλειά στους εργαζόμενους;

Όταν η στρατιωτικοποίηση της εργασίας φτάνει στο ανώτατο στάδιο της εμπλοκής


THE NEWSROOM · 17 Ιουλίου 2023

Σε στρατιωτική θητεία φαίνεται ότι έχει μετατραπεί η σεζόν για τους εργαζόμενους μιας επιχείρησης στη Μύκονο, σύμφωνα με καταγγελία που δημοσίευσε χρήστης των social media. Στο σχετικό post βλέπουμε ένα σκρίνσοτ από κάτι που φαίνεται να είναι ομαδική συνομιλία στο Messenger μεταξύ αφεντικού ή προϊστάμενου και εργαζόμενων και ο uploader υποστηρίζει ότι το έλαβε από έναν εργαζόμενο που δουλεύει στην εν λόγω επιχείρηση.

Εκεί βλέπουμε δύο πράγματα. Πρώτον, κάποιον να παραπονιέται ότι στα δωμάτια δεν έχουν νερό, κάτι που δε φαίνεται να σχολιάζεται από κάποιον υπεύθυνο. Λίγες μέρες μετά, έρχεται ένα μήνυμα από κάποιον υπεύθυνο, ο οποίος ανακοινώνει στους εργαζόμενους ότι δεν επιτρέπονται πια οι έξοδοι μετά τη δουλειά, προφανώς για να μην κουράζονται ή/και ξοδεύουν λεφτά τα παιδιά. Η επιχείρηση πολύ γενναιόδωρα θα τους επιτρέπει να πίνουν ένα ποτό εκεί μετά τη βάρδια, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πάνε σπίτι.


Προφανώς, είναι αδύνατον να επαληθευτεί η συγκεκριμένη καταγγελία και ακόμη κι αν ισχύει, αυτός που την έκανε φαίνεται ότι δε θέλει να εκτεθεί προσωπικά. Από την άλλη, φέτος έχουμε μέχρι και ξυλοδαρμούς εργαζόμενων που δουλεύουν σεζόν (περισσότερους από έναν), οπότε το αν είναι αλήθεια δε μας έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση, για να είμαστε ειλικρινείς.

Αν αρχίσουν να τους δέρνουν με τη ζώνη κιόλας επειδή άργησαν να πάνε σπίτι, θα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του «Σε αυτό το μαγαζί είμαστε όλοι μια οικογένεια».

Best of internet