Quantcast
THE STREAM

Τζώρτζια Κεφαλά για Σπαρτιάτες: «Δε συμφωνώ φυσικά με ΟΛΕΣ τις θέσεις τους»

Δηλώσεις επιπέδου διδάκτορα πολιτικών επιστημών από την βουλευτίνα της Πλεύσης Ελευθερίας


THE NEWSROOM · 4 Ιουλίου 2023

Ψαράς στην Παταγονία μάλλον ήταν τα τελευταία 15 χρόνια η βουλευτίνα της Πλεύσης Ελευθερίας, Τζώρτζια Κεφαλά, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις για το κόμμα των Σπαρτιατών. Όταν ρωτήθηκε από τον ΑΝΤ1 για την είσοδο στη Βουλή ενός πολιτικού σχηματισμού που συγκοινωνεί κανονικότατα με τη Χρυσή Αυγή (και ξεκίνησε ήδη να προσπαθεί χρυσαυγίτικα πράγματα), το βαθυστόχαστο πόρισμα της κ. Κεφαλά είναι ότι πρόκειται για κάτι που εκπέμπει δυναμισμό κι ότι αυτό είναι που γοητεύει το εκλογικό τους κοινό.

Όπως είπε:

«Αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά.»

Αν τα περί δυναμικότητας ήταν φαιδρά το 2012 που ανέβηκε πρώτη φορά η Χρυσή Αυγή, φανταστείτε πόσο φαιδρά είναι το 2023 με τον Κασιδιάρη κι όλους τους υπόλοιπους στη φυλακή. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο αστεία στη συνέχεια, όταν έκανε το disclaimer ότι διαφωνεί με τις περισσότερες θέσεις των Σπαρτιατών. Αυτό από την άλλη υπονοεί ότι υπάρχουν κάποιες, έστω λίγες, με τις οποίες συμφωνεί:

«Δε συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω πως διαφωνώ με τις περισσότερες, γιατί ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με το διάλογο και τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεών σου. Δε θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμους.»

Η αμήχανη αυτή δήλωση είχε την αμήχανη συνέπεια ότι χάρισε στον κορυφαίο δημοσιογράφο της Μεσογείου Γιώργο Λιάγκα τη δυνατότητα να την εγκαλέσει γι’αυτές τις δηλώσεις με το σκεπτικό που περιγράφηκε παραπάνω. Για την ακρίβεια, πήρε την πάσα για να παίξει τον ρόλο του σοβαρού πολιτικού αναλυτή που δεν ασχολείται με ευτελή ζητήματα όπως το ντύσιμο της ίδιας ή το πουκάμισο με παπαγάλους του Μπιμπίλα, αλλά με τον πολιτικό της λόγο.

Όπως είπαμε ξανά πρόσφατα, έχουν πολλά να δουν τα ματάκια μας.

Best of internet