Quantcast
THE STREAM

Υπουργείο Οικογένειας: Τι παίζει με τη νέα κυβερνητική πατέντα που θυμίζει Handmaid’s Tale;

Το νέο υπουργείο Παραγωγής Ελληνόπουλων είναι από τα πιο hot θέματα των ημερών


THE NEWSROOM · 27 Ιουνίου 2023

Ήταν αναμενόμενο ότι η απόφαση της νέας κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ολόφρεσκο υπουργείο θα τραβούσε τα βλέμματα, πόσο μάλλον όταν φέρει το κινηματογραφικό όνομα «υπουργείο (Κοινωνικής Συνοχής και) Οικογένειας». Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο αντανακλαστικό είναι να τσεκάρεις ποιοι άνθρωποι θα το στελεχώσουν και αν έχουν κάνει έστω και μία νύξη για τις αμβλώσεις. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, η απαγόρευση των αμβλώσεων πολύ συχνά φαντάζει ελκυστική σε όσους ασχολούνται με την υπογεννητικότητα σε μια χώρα, σε λογική «συγγνώμη κορίτσια, τώρα πρέπει να γεννήσετε Ελληνόπουλα».

Όπως είπε πρόσφατα για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπουργείο:

«Θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ουσιαστικά “σπάμε” το υπουργείο Εργασίας στα δύο και σε αυτό το καινούργιο υπουργείο το οποίο δημιουργούμε, προσθέτουμε ύλη η οποία έχει να κάνει με τις οικογενειακές μας πολιτικές. Διότι, όταν συναντήθηκα με τους πολύτεκνους, μου είπαν οι πολύτεκνοι κάτι το οποίο το είχαμε και εμείς αντιληφθεί, γι’ αυτό και το είχαμε προτείνει εδώ και καιρό. Ποιος είναι ο συνομιλητής μας; Μπορεί να είναι μια υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας, αλλά θέλουμε ένα αυτοτελές υπουργείο, το οποίο να μπορεί να ενοποιεί όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικογενειακή πολιτική.»

Τι βρήκαμε με μια γρήγορη ψαχτική για τα άτομα που θα το στελεχώσουν; Ότι πέρσι η υφυπουργός Μαρία Κεφαλά περίμενε 2.5 ώρες στην ουρά για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Παναγίας, η οποία είχε μεταφερθεί από τη Μονή Βατοπεδίου στον Άγιο Νικόλαο του Πειραιά.

Επίσης ότι λίγες μέρες πριν τον διορισμό της συναντήθηκε με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ιωαννίνων (wink wink):


Α, μια νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων (φαίνεται ακόμη πιο σημαντικό):


Όσον αφορά την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη, με μια γρήγορη ματιά τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο ξενέρωτα. Όπως έσπευσαν ναυπογραμμίσουν στα social media διάφορες προοδευτικές φωνές τύπου Τζήμερος και όχι μόνο, θα αναλάβει το υπουργείο Οικογένειας μια γυναίκα αστεφάνωτη και όχι μανούλα. Επίσης, οι ίδιοι μαχητές έσπευσαν να σημειώσουν ότι ήταν μέλος της τετραμελούς αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Athens Pride του 2018:

«Παρούσα για δεύτερη χρονιά θα είναι η Νέα Δημοκρατία στο Athens Pride, καθώς η αξ. αντιπολίτευση αναμένεται να έχει σημαντική εκπροσώπηση, ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη ΝΔ θα παραστούν ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Σοφία Ζαχαράκη και ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Σταμάτης.»

Φυσικα, στις μέρες ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να κάνει tour και στο Pride και στα μοναστήρια:

Πάντως, για μας το καλύτερο είναι ότι η Σ. Ζαχαράκη πρόσφατα πρότεινε να υπάρχει σαν επιλογή το μάθημα της Φιλοξενίας στο δημοτικό, ώστε τα παιδάκια να κάνουν LARPing σαν ιδιοκτήτες ξενοδοχείου. Δεν κάνουμε πλάκα:

Όπως καταλαβαίνετε, η ΝΔ επέλεξε ένα μάλλον ουδέτερο πρόσωπο για υπουργό στο συγκεκριμένο υπουργείο (αντί για μια περσόνα τύπου Κεραμέως), προφανώς προσπαθώντας να αποφύγει τις βολές ότι ετοιμάζεται να φτιάξει μια στρατιά από υποχρεωτικές μανούλες ή κάτι τέτοιο. Το ενδιαφέρον είναι ότι μια τέτοια περίπτωση έγινε υφυπουργός σε ένα άσχετο υπουργείο. Μιλάμε για το νέο πουλέν του υπουργείου Υποδομών, Χριστίνα Αλέξοπούλου, η οποία λίγο μετά τις προηγούμενες εκλογές (του ’19) έκανε δηλώσεις για αγέννητα παιδιά και άλλα τέτοια παιδαγωγικά:


Προφανώς, η κυρία Αλεξοπούλου διαθέτει κι αυτή το πρέπον ορθόδοξο φωτογραφικό υλικό:

Στο ίδιο άρθρο που αναφέραμε πριν γράφαμε ότι αρκετές φωνές μέσα στη ΝΔ προσπαθούν να έχουν έστω επαφές με ομάδες, σωματεία και κύκλους που θέλουν να περιορίσουν το δικαίωμα στην άμβλωση. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο λόγος πολύ συχνά να πάρουν καμιά ψήφο από τα δεξιά της, όμως για άλλους είναι και ιδεολογικό ζήτημα: Συμφωνούν με το σκεπτικό των αγέννητων παιδιών και των αμβλώσεων ως αιτία της υπογεννητικότητας, απλά αυτό δε μπορεί να γίνει (ακόμη;) πρόγραμμα του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ολοφάνερο ότι η κ. Αλεξοπούλου χαραμίζεται εκεί που βρίσκεται, βάλτε τη στο υπουργείο Οικογένειας για να γίνει η φάση τελείως Handmaid’s Tale.

Best of internet