Quantcast
THE STREAM

Μύκονος: Με άμμο από την παραλία κάλυψαν τα αυθαίρετα στο μπιτσόμπαρο με τον φράχτη

Πως καλύπτεις μια γιγάντια αυθαιρεσία; Με μια ακόμη μεγαλύτερη, προφανώς


THE NEWSROOM · 26 Μαΐου 2023

Στη Μύκονο, και πιο συγκεκριμένα στο γνωστό μπιτσόμπαρο με τον γιγάντιο φράχτη που έφαγε πρόσφατα λουκέτο, το πάρτι δε σταματάει. Υπενθυμίζουμε ότι το μαγαζί έχει κλείσει με εντολή των αρχών, αλλά οι άνθρωποι πίσω από αυτό δε φαίνεται να το έχουν αποδεχτεί.

Όπως είχαμε γράψει τότε, το μαγαζί (το οποίο βρίσκεται στην παραλία Πάνορμος) είχε κλείσει και σφραγιστεί τις πρώτες μέρες του Μαΐου και πιο ειδικά τη μέρα που θα έκανε τα εγκαίνια του για τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με το πόρισμα που είχε φτάσει στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα μικτά κλιμάκια που έκαναν τον έλεγχο είχαν βρει 45 στρέμματα (!) αυθαίρετων κατασκευών. Ένα σημαντικό κομμάτι από αυτές ήταν τα ξύλινα καταστρώματα του μαγαζιού.

Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για κινητικότητα που σχετίζεται με την επαναλειτουργία του μαγαζιού υπό νέα εταιρεία – ύπο νέο ΑΦΜ που λένε. Πάντως, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι για να λειτουργήσει ξανά ο χώρος πρέπει να ξηλωθούν όλες οι αυθαιρέσεις και να πάρει άδεια και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Βέβαια, οι ιδιοκτήτες παίζει να έχουν ήδη σκεφτεί εναλλακτικό πλάνο επαναλειτουργίας. Έτσι, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού που επισκέφτηκαν τον χώρο το μεσημέρι της Τετάρτης για να τσεκάρουν αν τηρείται το λουκέτο διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν μεταφέρει άμμο από την παραλία πάνω στα ξύλινα καταστρώματα. Μάλιστα, στο χώρο δεν υπήρχαν εργάτες, κάτι που σημαίνει ότι το κουβάλημα είχε γίνει σε προηγούμενο χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστεί  δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας της επιχείρησης.

Να πούμε εδώ ότι στο μαγαζί υπήρχε και πριν από αυτό μεγάλη κινητικότητα. Λίγες μέρες μετά τις κυρώσεις, οι αστυνομικοί είχαν βρει τις σφραγίδες παραβιασμένες, μέσα 70 άτομα προσωπικό και τις κουζίνες να λειτουργούν κανονικά. Τότε, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ο υπεύθυνος του χώρου, ο οποίος υποστήριξε ότι το μαγαζί είχε ανοίξει για να στεγάσει τους υπαλλήλους που έχουν ξεμείνει χωρίς φαγητό και μέρος να μείνουν.

Όπως καταλαβαίνετε, ακόμη κι αν το μαγαζί δε δώσει κοκτέιλ, θα δίνει content για όλη τη σεζόν.

 

 

 

 

 

Best of internet