Quantcast
THE STREAM

Πρώην βουλευτής ΝΔ: «Στα Τρίκαλα το 2023 πέθαναν μόνο 3 στα Τέμπη από 2000 συνολικά»

Μαθήματα στατιστικής από Μιχάλη Ταμήλο


THE NEWSROOM · 27 Μαρτίου 2024

Ποτέ δεν είναι αργά για καεί μια πολιτική καριέρα από τα Τέμπη, αγαπητές φίλες και φίλοι. Οκ, μην υπερβάλλουμε, διότι η αλήθεια είναι ότι η πολιτική καριέρα του Μιχάλη Ταμήλου α) δεν έχει καεί οριστικά και β) δεν ήταν και τίποτα ιδιαίτερο, διότι είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Τρ΄καλα

Το στόρι έχει ως εξής: Μιλώντας σε συνέντευξη στο Ράδιο Ζυγός, ο Μιχάλης Ταμήλος σχολίασε τα γεγονότα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα, όπου υπήρξε ένταση μεταξύ των επισήμων και των συγγενών των θυμάτων, αλλά και απλού κόσμου. Μεταξύ άλλων, η μητέρα ενός από τα κορίτσια που χάθηκαν στα Τέμπη χειροκρότησε ειρωνικά την εξέδρα των επισήμων, ενώ πολλά σχολικά τμήματα δεν γύρισαν προς το μέρος τους.

Όλα αυτά φαίνεται ότι χάλασαν τα vibes του Ταμήλου, ο οποίος σχολίασε ότι δε μπορεί όλα τα Τρίκαλα να κάθονται να σκάνε με το ζόρι για Τέμπη. Μάλιστα, έκανε και ένα απίθανο στατιστικό τρικ, όπου συνέκρινε τους συνολικούς νεκρούς των Τρικάλων το 2023 με τον αριθμό των Τρικαλινών νεκρών που πέθανε στα Τέμπη (3 κοπέλες):

«Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά (των Τεμπών). Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν… Η ζωή συνεχίζεται.

Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά. Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους… Όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»

Στο φινάλε, ο Ταμήλος είπε τα φιλοσοφικά του και για την πρόταση μομφής:

«Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής.»

Εξαιτίας των δηλώσεών του (ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την διαγραφή του), ο Ταμήλος πράγματι διαγράφηκε από μέλος της ΝΔ με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μαρίας Συρεγγέλα. Πάντως δε φαίνεται να πληγώθηκε ιδιαίτερα, αν κρίνουμε από τα νέα σχόλια που έκανε μετά από όλα αυτά:

Εμείς οι Τρικαλινοί πολίτες δεν ευθυνόμαστε για τις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης και για τις ενέργειες της κυβέρνησης στο δυστύχημα των Τεμπών.

Παρά τα προβλήματα που συνέβησαν στα Τρίκαλα το 2023, όλοι οι πολίτες των Τρικάλων στήριξαν την οικογένεια Πλακιά και όλες τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών.

Μιχάλης Ταμήλος»

Θα μπορούσε να προσθέσει κι άλλο ένα «η ζωή συνεχίζεται», στην αρχική συνέντευξη το είπε ήδη δύο φορές. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για έναν απίστευτο άρχοντα της πολιτικής, όπως θυμήθηκαν πολλοί χρήστες στο X:

 

Best of internet