Quantcast
THE STREAM

Προεκλογική βόλτα με επιβάτη τον Μητσοτάκη πρόλαβε το τυχερό Μετρό της Θεσσαλονίκης

Είναι μεγάλο ευτύχημα όταν ένας τόσο busy άνθρωπος κι ένα τόσο busy έργο μπορούν να συγχρονιστούν


THE NEWSROOM · 18 Μαΐου 2023

Εδώ, αγαπητές φίλες και φίλοι, μιλάμε για μια από τις καλύτερες συμπτώσεις στην ιστορία των συμπτώσεων. Το μέτρο της Θεσσαλονίκης έκανε το πρώτο του δρομολόγιο με επιβάτες (από το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης μέχρι και το αμαξοστάσιο της Πυλαίας), αλλά ακόμη πιο συναρπαστικό είναι το timing: Το εν λόγω πρώτο δρομολόγιο προγραμματίστηκε να γίνει ακριβώς τρεις μέρες πριν τις εκλογές, οπότε το βαγόνι που κινήθηκε θα μπορεί να λέει συγκινημένο στα παιδιά του ότι συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, όλα έγιναν με τόση τάξη και αλφαδιά που ο πρωθυπουργός είχε χρόνο και για να φέρει τη συνοδεία του για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, με το crew του να περιλαμβάνει τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (aka Τζίτζι), τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και το πρόεδρο της “Αττικό Μετρό” Νίκο Ταχιάο. Τώρα που είπαμε για Αττικό Μετρό, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι η εταιρεία «Αττικό Μετρό» θα μετονομαστεί σε «Ελληνικό Μετρό», ώστε να πειστεί και το ευρύτερο ελληνικό κοινό για τις συνταρακτικές εξελίξεις.

Γιατί όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι ένα μετρό μοναδικό στον κόσμο:

«Ραντεβού στον Σταθμό Βενιζέλου, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με πόση μεγάλη προσοχή και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά γίνεται η επανατοποθέτηση των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων. Έτσι, όπως σας είπα, να κάνουμε πραγματικά πράξη το μετρό της Θεσσαλονίκης, να μην είναι απλά ένα σημαντικό μεταφορικό έργο αλλά ουσιαστικά ένα ζωντανό μουσείο.

Πιστεύω ένα Μετρό μοναδικό στον κόσμο που ίσως από μόνο του να αξίζει μία επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Επίσης, είπε κι αυτό:

«Είναι πράγματι μία πολύ σημαντική μέρα σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πια πράξη.»

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να σημειώσουμε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι το μέρος με τα περισσότερα κάτι-σαν-εγκαίνια, διότι κανονικά εγκαίνια υποτίθεται ότι γίνονται όταν κάτι δοθεί οριστικά στο κοινό. Είναι και αυτή μια διάκριση, αν το σκεφτεί κανείς. Κατά τα άλλα, το μετρό μάλλον έχει ακόμη κάτι χρωστούμενα μερεμέτια:

Πάντως, ο πρωθυπουργός μας ήταν όπως πάντα υπέρκομψος:

Πάντως, τον καημένο τον Μηταράκη γιατί δεν τον πήρε μαζί του;

Δεν τον λυπήθηκε;

 

Best of internet