Quantcast
THE STREAM

Καύσωνας της κατηγορίας «ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ» μας έρχεται για 10 μέρες από Αφρική

Θα είναι σαν έρημος Σαχάρα, αλλά δε θα είναι


THE NEWSROOM · 26 Ιουλίου 2021

Too hot to handle προβλέπονται τα πράγματα για τις επόμενες δύο βδομάδες, αγαπητές φίλες και φίλοι. Το ελληνικό καλοκαίρι, το οποίο ως γνωστόν είναι state of mind, αποφάσισε ότι τα μελτέμια κράτησαν πάρα πολύ, οπότε σκέφτηκε να το γυρίσει σε pure καύσωνα με τη βοήθεια των γνωστών ανέμων από την Αφρική.

Για την ακρίβεια, μιλώντας  στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι η Τετάρτη είναι η μεγάλη μέρα:

«Από την Τετάρτη ξεκινούν τα δύσκολα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 42 και στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η διάρκεια του ισχυρού κύματος καύσωνα, όμως ενδέχεται να πάμε έτσι, με πολλή ζέστη, μέχρι τις 5 ή και 7 Αυγούστου.»

Για την ακρίβεια, ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ότι θα μας θυμίσει τον θρυλικό (και φονικό) καύσωνα του ’87:

«Αυτό το κύμα καύσωνα, τουλάχιστον ως προς τη διάρκειά του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα θυμίσει τον μεγάλο καύσωνα του 1987.»

Από την άλλη, καθησύχασε το κοινό ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από τότε. Ναι, προς το καλύτερο:

«Oι υποδομές και οι δομές του κράτους είναι σήμερα διαφορετικές, ενώ υπάρχουν και κλιματιστικά. Να μην τρομοκρατείται ο κόσμος, θα περάσουμε πιο ήπια αυτό το κύμα καύσωνα.»

Όχι ότι αυτό θα παρηγορήσει πάρα πολύ τον κόσμο, ιδίως όσους μένουν στα ηπειρωτικά της χώρας. Εκεί θα παίξει 45ρι, ιδίως το ΣΚ:

«Τα δυσκολότερα όμως θα έρθουν το Σαββατοκύριακο. Μπορεί να σκαρφαλώσει στους 44 με 45 βαθμούς η θερμοκρασία σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρα.

Πολύ μεγάλη προσοχή μέχρι να περάσει αυτό το πολύ θερμό κύμα.»

Δείτε το βίντεο:

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος:

Δεν υπάρχει καν παλιό ΠΑΣΟΚ για να το ψηφίσουμε.

Best of internet