Quantcast
THE STREAM

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κόπηκε στα δύο μετά από τρακάρισμα στον Πειραιά

Το ναρκαλιευτικό Καλυψώ είχε την ατυχία να τρακάρει με ένα σούπερ γιγαντιαίο πλοίο κοντέινερ


THE NEWSROOM · 27 Οκτωβρίου 2020

Uanavailable για το προσεχές μέλλον θα είναι ένα γκαντέμικο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο τράκαρε με ένα εμπορικό πλοίο. Το δύστυχο ναρκαλιευτικό «Καλυψώ» δεν τράκαρε απλά με το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ: Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες, κοντεύει να γίνει δύο καράβια.

Το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μιλούν για δύο τραυματίες σε σχετικά καλή κατάσταση και αναφέρουν επίσης ότι το ναρκαλιευτικό κινδυνεύει να βυθιστεί.

Προς το παρόν, τα εμπορικά πλοία έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή για να αναλάβουν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό τη ρυμούλκηση του πλοίου στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.
π…]
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.»
Και του ΠΝ:

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο».

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο:

Αν αισθανθείτε ότι η μέρα σας δεν είναι καλή, τουλάχιστον μπορείτε να σκεφτείτε ότι (λογικά) δεν περιλαμβάνει τρακάρισμα με αυτή εδώ τη βαρκούλα:

Best of internet