Quantcast
THE STREAM

Νέο lockdown για δεύτερο γύρο cocooning παίζει να φάει η Αττική σε 10 μέρες

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα, πιθανώς να μη γλιτώσουμε τη μεγάλη καμπάνα


THE NEWSROOM · 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αν δεν είστε ήδη έτοιμοι από καιρό για έναν νέο γύρο cocooning, καλό θα είναι να το δουλέψετε λίγο. Ο λόγος είναι ότι ένα νέο lockdown ίσως να είναι αρκετά κοντά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε o λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας στον ΑΝΤ1. Είναι εμφανές πλέον ότι η κατάσταση με τα κρούσματα πάει ελαφρώς κατά διαόλου, οπότε η έσχατη λύση έρχεται ξανά στο τραπέζι.

Όπως είπε ο κ. Σύψας, αν οι αριθμοί δεν έχουν βελτιωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, τότε η επιτροπή θα εισηγηθεί ένα νέο lockdown. Τα πράγματα είναι τόσο βιαστικά γιατί η εικόνα ειδικά της Αττικής δεν είναι καθόλου καλή, ενώ και η αναπόφευκτη χειροτέρευση του καιρού προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα.

Όπως είπε ο κ. Σύψας:

«Θα δώσουμε ένα περιθώριο δέκα ημερών για να δούμε αν αποδίδουν τα μέτρα. Αν δε συμβεί αυτό, τότε θα προχωρήσουμε στο μέτρο του περιορισμού της κίνησης.

Αυτή τη στιγμή η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και φαίνεται από τον αριθμό των διασωληνώσεων. Αν αφήσουμε την κατάσταση αυτή να συνεχίζεται χωρίς να πάρουμε δραστικά μέτρα ενδεχομένως θα πιεστούμε πάρα πολύ άσχημα στο σύστημα υγείας.»

Δείτε το βίντεο:

Μία απαραίτητη υποσημείωση είναι ότι το lockdown δεν θα έχει την χρονική και χωρική έκταση που είχε το προηγούμενο. Μία πρώτη εκτίμηση της διάρκειας είναι η μία εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί μόνο στην Αττική.

Η αλήθεια είναι ότι κάπου εδώ θα μπορούσε να αρχίσει να αναρωτιέται η κυβέρνηση για το ποιος φταίει που το «ελληνικό θαύμα» τελικά φαίνεται να είναι 100% ελληνικό αλλά καθόλου θαύμα. Ένα από τα πιο προβληματικά σημεία είναι ο αριθμός των διαθέσιμων ΜΕΘ για Covid-19, οι οποίες κινούνται επικίνδυνα κοντά στην πληρότητα: Στην Αττική το 60% έχει καλυφθεί. Την ίδια στιγμή, έξι μήνες μετά το πρώτο lockdown, υπάρχει σκεπτικισμός για το τι έκανε η κυβέρνηση για τα τρομερά προβλήματα προσωπικού που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ.

Προφανώς το lockdown σε μία περιοχή με 4 εκατομμύρια ανθρώπους θεωρείται τοπικό, γιατί μόνο για τοπικά lockdown μίλαγε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Best of internet