Quantcast
THE STREAM

Ιαπωνία: Πόλη απαγορεύει τη χρήση smartphone κατά το περπάτημα, λογικά μισεί το Pokemon Go

Ή για να μη σκοντάφτουν οι δημότες της επειδή παίζουν Candy Crush Saga


THE NEWSROOM · 1 Ιουλίου 2020

Δεν περιμέναμε ποτέ ότι κάποιος θα έφτανε στο σημείο να νομοθετήσει για το εν λόγω ζήτημα, όμως η υπομονή του δήμου της πόλης Γιαμάτο στην Ιαπωνία με μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων μάλλον εξαντλήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος είναι ο πρώτος στη χώρα που προσπαθεί να απαγορεύσει τη χρήση smartphone κατά τη διάρκεια του περπατήματος.

Μετά την έγκρισή του από την περιφέρεια της Καναγκάουα όπου ανήκει ο δήμος, ο νέος κανονισμένος θα ισχύει από σήμερα, αν και δεν περιλαμβάνει καμπάνες για τους παραβάτες του. Όπως είπε η δημοτική αρχή, απλά ελπίζει ότι οι δημότες θα συμφωνήσουν ότι «τα smartphone πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν οι ίδιοι δεν είναι σε κίνηση».

Ιάπωνες παίζουν Pokemon Go

Τι θα γίνεται όμως από εδώ και πέρα; Η απάντηση είναι απλή: Όσες και όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να μιλήσουν στο Μessenger, να στείλουν καρδούλες στο Candy Crush Saga ή να συνεδριάσουν για στοιχήματα στο Τσίλι Πρακτορείο, θα πρέπει να μετακινούνται στο πλάι του πεζοδρομίου, ώστε να μην στέκονται στη μέση του δρόμου και εμποδίζουν τους άλλους πεζούς να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο νέος “νόμος” φυσικά αφορά τους δημόσιους χώρους, όπως δρόμους και πάρκα. Η απόφαση βασίζεται σε μία μελέτη που έγινε από τον δήμο τον Ιανουάριο σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες της Γιαμάτο. Με βάση ένα δείγμα 6000 πεζών, διαπιστώθηκε ότι το 12% περίπου περπατά με το smartphone ανά χείρας.

Μια …γιαμάτη εξέλιξη, θα έλεγε κανείς.

(πηγή)

Best of internet