Quantcast
THE STREAM

Παγωτό με γεύση δακρυγόνο για θερινά μπάχαλα λανσάρει παγωτατζής στο Χονγκ Κονγκ

Μία γεύση που μπορεί να μπαχαλέψει ό,τι ξέρατε για το παγωτό


THE NEWSROOM · 18 Μαΐου 2020

Άμα δε μπορείς να το αποφύγεις, τουλάχιστον προσπάθησε να το απολαύσεις: Αυτό ήταν λογικά το σκεπτικό ενός παγωτατζή από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος αποφάσισε να λανσάρει μία τελείως μπαχαλεμένη εκδοχή παγωτού. Πιο συγκεκριμένα, ο παγωτατζής έθεσε ως στόχο του να δημιουργήσει το πρώτο παγωτό με γεύση δακρυγόνο παγκοσμίως – και το πέτυχε.

Η αναπαραγωγή της ομολογουμένως δυσάρεστης γεύσης του δακρυγόνου έγινε με χρήση καβουρδισμένου, αλεσμένου μαύρου πιπεριού. Πριν καταλήξει στην τρέχουσα συνταγή, ο 31χρονος ιδιοκτήτης παγωτατζίδικου πειραματίστηκε επίσης με το γουασάμπι και τη μουστάρδα, όμως μόνο το μαύρο πιπέρι ήταν τόσο (κυριολεκτικά) ερεθιστικό για το λαιμό όσο το αγαπημένο παιχνίδι των ΜΑΤ.

Το εν λόγω παγωτό έχει όμως και πολιτική σημασία, καθώς είναι εξαρχής μία αναφορά στο περσινό κίνημα που συγκρούστηκε με την Κινεζική κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της. Οι συγκρούσεις, οι οποίες μονοπώλησαν για αρκετές βδομάδες τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, έχουν σταματήσει (προσωρινά, ίσως) λόγω κορωνοϊού.

Όπως είπε ο παγωτατζής Γουά Τσουνγκ:

«Θέλαμε να φτιάξουμε μια γεύση που να υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι πρέπει να επιμείνουν στο κίνημα διαμαρτυρίας και να μην χάσουν το πάθος τους.»

 

Σχετικά με το ίδιο το παγωτό, είπε τα εξής:

«Ψήνουμε και στη συνέχεια αλέθουμε το μαύρο πιπέρι και τα κάνουμε σε στιλ ιταλικού τζελάτο.  Είναι λίγο καυτερό, αλλά επισημαίνουμε τη γεύση του, η οποία προκαλεί μια αίσθηση ερεθισμού στο λαιμό. Αισθάνεσαι σαν να αναπνέεις δακρυγόνο.»

Δείτε το βίντεο:

Ενώ σύμφωνα με την 32χρονη Ανίτα Γουόνγκ που το δοκίμασε:

«Έχει γεύση σαν δακρυγόνο. Αισθάνομαι δυσκολία να αναπνεύσω στην αρχή, και είναι πραγματικά αηδιαστικό και ερεθιστικό. Με κάνει να θέλω να πιω αμέσως πολύ νερό.»

Η κ. Γουόνγκ, η οποία συμμετείχε πέρσι σε μία διαδήλωση όπου έγινε μεγάλη χρήση χημικών πρόσθεσε επίσης ότι το παγωτό είναι ένα «ένα flashback που μου θυμίζει πόσο επώδυνη ήταν εκείνη η μέρα, κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσω». Σύμφωνα με τις ίδιες τις αρχές της πόλης, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έπεσαν 16000 δακρυγόνα.

Associated Press

Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει πόσο αγαπούν τα δακρυγόνα τα ελληνικά ΜΑΤ, ίσως ξεπουλήσει όλο το στοκ του με ένα καλό κονέ.

Best of internet