Quantcast
THE STREAM

Ο Κ. Βελόπουλος θάβει εν ζωή πρώην boss της Κομισιόν, προσθέτει και κάτι για αμνοερίφια

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης ήταν σε μεγάλη φόρμα


THE NEWSROOM · 3 Απριλίου 2020

Είναι γεγονός ότι είχαν περάσει υπερβολικά πολλές μέρες χωρίς να έχουμε κάποια είδηση με πρωταγωνιστή τον τιτάνα της πολιτικής, Κυριάκο Βελόπουλο. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε να ακούσουμε το όνομά του από τότε που μας παρουσίασε το προϊόν που θα μας επιτρέψει να κάνουμε χειραψία και με τον κορωνοϊό τον ίδιο:

Σχεδόν ένα μήνα μετά, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης επανήλθε δριμύτερος. Το πρώτο πράγμα που πέτυχε στη χτεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ήταν να πεθάνει τον βετεράνο πολιτικό της ΕΕ που λέγεται Ζακ Ντελόρ, τον Γάλλο πρώην πρόεδρο της Κομισιόν που έμεινε στην ιστορία για τα περίφημα «πακέτα Ντελόρ», δηλαδή τα ΕΣΠΑ την περίοδο 87-93 – πριν γίνουν κουλ δηλαδή.

Ο Ζακ Ντελόρ το 1993

Όπως και να’χει, ο Κ. Βελόπουλος αποφάσισε να τον μνημονεύσει απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσυπέγραψε τη φράση του Ντελόρ «η έλλειψη αλληλεγγύης θέτει την Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο». Αυτό ήταν μία άψογη ασίστ για τον Βελόπουλο, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι καλά τα λόγια του Ντελόρ, μόνο που ο ίδιος έχει πεθάνει.

Υπάρχει βέβαια ένα μικρό πρόβλημα: Ο άνθρωπος πίσω από τους μπαμπάδες των ΕΣΠΑ είναι ζωντανός, λίγο πριν τα 95 του χρόνια.Έτσι, ο διάλογος πήγε ως εξής:

Κυριάκος Βελόπουλος: Επικαλεστήκατε και την περίφημη ρήση του Ζακ Ντελόρ, αλλά ο Ζακ Ντελόρ πέθανε. Μακάρι να υπήρχε η αντίληψή του.

Αλέξης Τσίπρας: Ενενήντα τεσσάρων είναι.

Κυριάκος Βελόπουλος: Δεν πέθανε ακόμα; Να ζήσει άλλα εκατό χρόνια ο άνθρωπος. Ρώτησα τον κ. Βιλιάρδο και μου απάντησε.  Εν πάση περιπτώσει, δεν πέθανε.

Δείτε το βίντεο:

Ο Βελόπουλος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο σουρεαλισμός συνεχίστηκε με έναν α λα αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού διάλογο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος είχε σαν θέμα του τα αμνοερίφια:

Κυρ. Βελόπουλος: Ο κτηνοτρόφος που περίμενε το Πάσχα να πουλήσει το κατσικάκι του δεν θα το πουλήσει, γιατί βγήκε ο Χαρδαλιάς και του λέει ότι «δεν θα σουβλίσεις». Τι θα το κάνει το κατσίκι του ο κτηνοτρόφος; Να το σφάξει να το φάει μόνος του;

Κυρ. Μητσοτάκης: Στον φούρνο. Μόνο σουβλίζουμε;

Βελόπουλος:  Το ίδιο πράγμα είναι, κύριε Πρωθυπουργέ; Του στερούμε το έθιμο.

Κων. Τασούλας: Και ο Ντελόρ ζει και το αρνί θα το φάμε.

Βελόπουλος: Εγώ για κατσίκι μίλησα, κύριε Πρόεδρε. Κάνατε λάθος τα αμνοερίφια.

Πολύ άργησε πάντως, εμείς θέλουμε να τοποθετείται συχνότερα και στη Βουλή και στο YouTube.

Best of internet