Quantcast
THE STREAM

«Μπορούμε κι εμείς όπως η Λίβερπουλ» δήλωσε ο Κλοπ της Κυψέλης, Αλέξης Τσίπρας

Άμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Λίβερπουλ και η ΝΔ η Μπαρτσελόνα, τότε σίγουρα ζούμε το Champions League των πλούσιων


THE NEWSROOM · 19 Ιουνίου 2019

Το ότι η πολιτική στην Ελλάδα είναι σαν το ποδόσφαιρο, δηλαδή με σκληρά τάκλιν, φανατικούς οπαδούς και φαντασμαγορικό θέαμα, αν και όχι ακριβώς το θέαμα που θα περίμενε κανείς, το ξέραμε καλά. Καμία έκπληξη δε νιώσαμε λοιπόν με την παρομοίωση που επέλεξε ο (πρώην, πια) πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, για να περιγράψει το ενδεχόμενο μιας υπέρ ΣΥΡΙΖΑ ανατροπής στις βουλευτικές εκλογές.

Η ανατροπή αυτή τη στιγμή βέβαια υπάρχει μόνο στη φαντασία του Τσίπρα, γιατί τα μόνα data που παίζουν αυτή τη στιγμή είναι η κατραπακιά της 26 Μαΐου, αν και μέχρι τις 7 Ιουλίου πολλά κουλά (no pun intended) μπορούν να συμβούν. Anyway, ένας ηγέτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να εμπνεύσει τις μάζες των εργατών, των αγροτών και των νεολαίων της χώρας, και καλύτερο reference από τη μπάλα δεν υπάρχει.

Και πιο συγκεκριμένα, το Champions League. Μιλώντας σε εκπομπή του OPEN TV, o πρωθυπουργός δήλωσε ότι όλα μπορούν να γίνουν, «αρκεί να το πιστέψουμε». Σε πιο ποδοσφαιρικό συγκείμενο, παρομοίασε τις ευρωεκλογές με το πρώτο σκέλος του φετινού ζεύγους Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ, στο οποίο οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο πρώτο ματς με 3-0 εντός έδρας, για να σαρωθούν μετά με το αποστομωτικό 4-0 από την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Αυτό δηλαδή:

Δείτε το βίντεο:

Ελπίζουμε αυτό να σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ενσωματώσει και όλη την παλέτα με αντιδράσεις στις οποίες διακρίνεται ο Κλοπ:

Best of internet