Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, τα χέλια του Τάμεση έχουν φρικάρει από την κοκαΐνη που καταναλώνουν οι Λονδρέζοι

Φρικαρισμένα φαίνονται τα χέλια του ποταμού του Λονδίνου από τις κακές συνήθειες των κατοίκων της πόλης


THE NEWSROOM · 21 Ιανουαρίου 2019

Μια ενδιαφέρουσα συνέπεια έχει προκύψει από την υπερβολική χρήση κοκαΐνης στο Λονδίνο, καθώς οι Λονδρέζοι φίλοι μας φαίνεται πως του δίνουν και καταλαβαίνει. Τα υψηλά επίπεδα κοκαΐνης στην πόλη δε θα μπορούσαν παρά να φαίνονται και στα νερά του ποταμού Τάμεση, μέσα στον οποίο υπάρχουν ακόμα διάφορα είδη υδρόβιας ζωής, όπως χέλια (eel στα αγγλικά).

Το ξέρουμε πως το ότι τα χέλια του Ταμέση δεν έχουν μετατραπεί ακόμη σε Γκοτζίλα από τη μόλυνση είναι από μόνο του εξωφρενικό, οι επιστήμονες όμως εκφράζουν φόβους ότι γίνονται υπερευαίσθητα από το ναρκωτικό. Η εν λόγω κατάχρηση φαίνεται ξεκάθαρα σε μία νέα έρευνα του πανεπιστημίου King’s College στο Λονδίνο, η οποία βρήκε πως οι Λονδρέζοι κάνουν τακτική χρήση του ναρκωτικού κατά τη διάρκεια της βδομάδας.

Όπως αναφέρει η έρευνα:

«Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της βενζοϋλεκγονίνης παρέμειναν υψηλές στα λύματα όλη την εβδομάδα με μικρή αύξηση το Σαββατοκύριακο, εύρημα που δεν συμβαδίζει με αντίστοιχα άλλων πόλεων.

Το Λονδίνο είναι γνωστό ως ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές κοκαΐνης και αυτό υποδεικνύει καθημερινή χρήση.»

 

Σύμφωνα με τους Sunday Times, οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας έναν μετρητικό σταθμό κοντά στο Κοινοβούλιο βρήκαν πως υπήρχε ένα μόνιμο χαμηλό επίπεδο κοκαΐνης που εισέρχεται στο ποτάμι. Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού του Λονδίνου δεν καταφέρνουν να φιλτράρουν το νερό, ενώ οι καταιγίδες τις υπερχειλίζουν, με αποτέλεσμα τα λύματα να μεταφέρονται στο ποτάμι.

«Οι αυξήσεις στην καφεΐνη, την κοκαΐνη και την βενζοϋλεκγονίνη παρατηρήθηκαν 24 ώρες μετά τα πλημμυρικά συμβάντα στους υπονόμους», αναφέρει η έρευνα. Τα πορίσματά της έρχονται να προστεθούν σε μια άλλη έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε πέρσι από το Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης, το οποίο ανέφερε ότι τα ευρωπαϊκά χέλια «δείχνουν υπερευαίσθητα» όταν τα βάζουν σε νερό που περιέχει μια μικρή δόση κοκαΐνης, σε σχέση με όταν βρίσκονται σε καθαρό νερό.

Θα ήταν πολύ όμορφο πάντως αν από εδώ και πέρα οι Λονδρέζοι αναφέρονταν στο «όταν σου σκάνε τα eelings» για να περιγράψουν τις συνέπειες του αγαπημένου εμπορεύματος του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Best of internet