Quantcast
THE STREAM

Τέλος η τσόντα και στο Tumblr, το ίντερνετ γίνεται επίσημα κατηχητικό στο Κωλοκοτρονίτσι

Άλλη μια social media πλατφόρμα ετοιμάζεται να εξαφανίσει κάθε ίχνος πορνό από τους server της


THE NEWSROOM · 4 Δεκεμβρίου 2018

Διωγμό σε κάθε μεριά του Ίντερνετ φαίνεται πως υφίσταται το πορνογραφικό περιεχόμενο, καθώς ακόμη και το ανεκτικό μέχρι τώρα Tumblr ανακοίνωσε πως πρόκειται να το απαγορεύσει. Η γνωστή social media πλατφόρμα, η οποία είναι ιδιοκτησία του Yahoo, εξαρχής έδινε στους χρήστες του τη δυνατότητα να ανεβάζουν και να μοιράζονται τέτοιου είδους περιεχόμενο, όμως οι μέρες της πορνοευτυχίας μας είναι μετρημένες, μετά από κάποιες πρόσφατες εξελίξεις.

Το πρόβλημα, το οποίο είναι και αυτό που τελικά αναγκάζει το Tumblr να απαγορέψει κάθε είδους πορνό στους σέρβερ του από τις 17 Δεκεμβρίου, είναι κάποιες φωτογραφίες παιδικής κακοποίησης που κατάφεραν να δημοσιευτούν σε αυτό, αφού “πέρασαν” με επιτυχία τα φίλτρα του. Παρότι οι φωτογραφίες αφαιρέθηκαν αμέσως όταν έγιναν τελικά αντιληπτές, το γνωστό μέσο έφαγε ban από το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store της Apple και γενικά το κλίμα άρχισε να γίνεται δύσκολο.

Το αποτέλεσμα ήταν τελικά και το Tumblr να υιοθετήσει πολιτική αντίστοιχη με του Facebook, καθώς όπως υπαγορεύουν οι νέοι κανονισμοί, οτιδήποτε έστω και λίγο “πορνογραφικό“, όπως «πραγματικά ανθρώπινα γεννητικά όργανα ή γυμνά στήθη γυναικών» θα τρώει άκυρο. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Tumblr, Τζεφ Ντ’Ονόριο, η φάση πλέον θα είναι «μηδενική ανοχή». Εξαίρεση θα συνεχίσει να γίνεται για γυμνό «καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής ή πολιτικής φύσης», ενώ για τα ήδη ανεβασμένα οι χρήστες θα παίρνουν ειδοποίηση από το Tumblr, έτσι ώστε είτε να τα κατεβάσουν μόνοι τους είτε να κάνουν ένσταση για να τα βρουν με το μέσο.

Όπως δήλωσε το στέλεχος του Tumblr:

«Δεν υπάρχει έλλειψη στο Ίντερνετ από ιστότοπους, οι οποίοι φιλοξενούν περιεχόμενο για ενήλικες. Το αφήνουμε σε αυτούς τους χρήστες τι θα κάνουν πλέον, ενώ εμείς θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στο να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατό πιο φιλικό περιβάλλον για την κοινότητά μας.»

Να σημειωθεί εδώ πως η προφητεία ότι και το Tumblr θα γίνει ξενέρωτο είχαν εκφραστεί από τη στιγμή που το μέσο αποκτήθηκε από τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών που λέγεται Verizon το 2017, αν και οι πρώτες αλλαγές σε τέτοια θέματα είχαν ξεκινήσει όταν είχε αρχικά εξαγοραστεί από το Yahoo. Όντας πλέον ιδιοκτησία της τεράστιας πολυεθνικής, το Tumblr ακολουθεί την πορεία που έχουν ακολουθήσει πολλά άλλα site, με το ενήλικο περιεχόμενο να εξορίζεται από το μέσο – είτε είναι επαγγελματικό πορνό με copyright, είτε amateur περιεχόμενο που ανέβηκε στο Tumblr απλά για τη φάση.

Έτσι όπως πάει η κατάσταση, ακόμη και το καλλιτεχνικό γυμνό θα καταλήξει στο Pornhub.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Best of internet