Quantcast
THE STREAM

5 χρόνια και 40 χιλιάρικα πετυχημένης ρευματοκλοπής είχε κλείσει το Da Capo

Η διάσημη καφετέρια του Κολωνακίου δεν είναι καμιά χτεσινή στο ευγενές άθλημα της ρευματοκλοπής


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2018

Όλο και καλύτερη γίνεται η χτεσινή είδηση για την στροφή της πασίγνωστης καφετέριας Da Capo στο Κολωνάκι στο ευγενές σπορ της ρευματοκλοπής. Όπως αποκαλύπτεται από σημερινή ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), η ζεστή φωλίτσα των απανταχού πελούσιων της χώρας (και όλων όσων δεν ήταν, αλλά ήθελαν να φαίνονται τέτοιοι) είχε τουλάχιστον μια πενταετία που έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ, με τη συνολική μπάζα να είναι παραπάνω από 40.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τον εντοπισμό ρευματοκλοπής σε γνωστή καφετέρια στην περιοχή του Κολωνακίου, διευκρινίζει τα εξής:

Συνεργείο της Εταιρίας την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην παροχή του εν λόγω καταστήματος παρουσία του υπευθύνου, όπου και διαπίστωσε παρέμβαση στο μετρητή, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή του μεγαλύτερου μέρους της καταναλισκόμενης ενέργειας, γεγονός που κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο στοιχειοθετεί τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως διαπιστωμένη ρευματοκλοπή.

Από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής, επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στον μετρητή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών, ενώ η αξία της αντίστοιχης ποσότητας της μη καταγραφείσας ενέργειας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε εδώ πως χτες συνελήφθη ο 45χρονος υπεύθυνος του καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Ο άνδρας στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το πρόστιμο το οποίο θα πληρώσει.

Στο μεταξύ, ούτε ένας φτωχομπινές στο πανελλήνιο δεν έχει χάσει ευκαιρία να ειρωνευτεί το ιστορικό μαγαζί του Κολωνακίου:

Σε περίπτωση που ακολουθήσουν κι άλλα στέκια της υψηλής κοινωνίας, το Da Capo θα μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει φωτίσει το δρόμο.

 

Best of internet