Quantcast
THE STREAM

H νίκη της Ελλάδας μας σε παγκόσμιο διαγωνισμό μπέργκερ αποδεικνύει ότι έξω πάμε καλά

Ελληνική ομάδα κρεοπωλών κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό και ταπείνωσε τις υπερδυνάμεις του μπιφτεκιού


THE NEWSROOM · 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ό,τι κι αν κάνουμε μέσα, έξω πάμε καλά. Η θεμελιώδης αυτή αλήθεια για την ανώμαλη πορεία του σπουδαίου μας έθνους επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά την  άνοιξη που μας πέρασε, όταν μια ομάδα νέων κρεοπωλών κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό μπέργκερ. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, το ελληνικό μπιφτέκι ήταν αυτό που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές και να μας θυμίσει ότι υπάρχει και η Ελλάδα που αντιστέκεται.

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, κρεοπώλισσα από Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και μόνη γυναίκα του επίλεκτου team μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπου τόνισε ότι η μικρή μας χώρα κατάφερε να πατήσει κάτω όλη την academia του burger, όπως ήταν πχ οι ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, η χώρα – συνώνυμο του μπέργκερ κατάφερε να μην πάρει ούτε ένα βραβείο, αν και συμμετείχε κανονικά στον διαγωνισμό.

Το όπλο της ομάδας μας απέναντι στο αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και όλους τους υπόλοιπους, ήταν σύμφωνα με την Κ. Αντωναρά «η απλότητα της συνταγής μας, η οποία εκτιμήθηκε από τους κριτές, αλλά και το γεγονός ότι πήραμε υλικά και μυρωδικά από τη ελληνική γη και συγκεκριμένα από την Κρήτη», ενώ για τους γιάνκηδες δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει ότι «η χώρα δεν πήρε ούτε ένα βραβείο, ήταν εκτός συναγωνισμού, αν και παραδοσιακά φημίζεται για τo συγκεκριμένο προϊόν».

Η 26χρονη κρεοπώλης είχε πρόγραμμα καθώς σπούδασε σχέδιο μόδας, μετά food design και όταν κατάλαβε ότι έχει ταλέντο στο λανσάρισμα του κρέατος στράφηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, προκειμένου να φέρει το μπιφτέκι στον 21ο αιώνα. Όπως δήλωσε η Κ. Αντωναρά:

«Εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών.

Βέβαια σπούδασα και προσέγγισα με έναν πιο επιστημονικό τρόπο τη συγκεκριμένη δουλειά, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων».

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που νικά.

Best of internet