Quantcast
THE STREAM

Τελειώσαμε: Χωρίς μπύρα παίζει να ξεμείνει η Ευρώπη μας εν μέσω Μουντιάλ

Βασικά όπως το πάει παίζει να μείνει χωρίς καλοκαίρι γενικά


THE NEWSROOM · 27 Ιουνίου 2018

Ζόρικο και στεγνό προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι για την Ευρώπη, με μοναδική εξαίρεση τις τροπικές βροχές που φθινοπωριάζουν την καθημερινότητά μας λίγες μέρες πριν τον Ιούλιο. Κατά τ’ άλλα φαίνεται ότι δε θα έχουμε με τι να βρέξουμε τη στεγνή μας καταπιόνα στην εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, καθώς ο τομέας παραγωγής μπίρας και αναψυκτικών, βασικών σωσιβίων για την επιβίωση το καλοκαίρι, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) το οποίο χρησιμοποιείται σε μπίρες, αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, αλλά και σε πολλά άλλα τρόφιμα.

Όπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό Gas World, οι μονάδες αμμωνίας παραδοσιακά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές CO2 για τρόφιμα στην Ευρώπη, ωστόσο τουλάχιστον πέντε παραγωγοί στη Βόρεια Ευρώπη προχώρησαν σε προγραμματισμένη αναστολή της λειτουργίας τους στις αρχές του καλοκαιριού για λόγους συντήρησης. Αυτή η συντήρηση, όμως, δημιουργεί ελλείψεις στην αγορά, ενώ το καλοκαίρι η ζήτηση για μπίρα και αναψυκτικά αυξάνεται, ενώ  ένα εφιαλτικό σενάριο για ένα κόσμο με λίγη έως καθόλου μπίρα ξεδιπλώνεται ήδη στη Μεγάλη Βρετανία.

Χθες, η εταιρία χονδρικής πώλησης τροφίμων Booker, που ανήκει στην Tesco, άρχισε να βάζει κόφτη στις ποσότητες μπίρας και μηλίτη που διαθέτει στους πελάτες της, περιορίζοντας τις προμήθειες σε 10 κιβώτια μπίρας και 5 μηλίτη ή αναψυκτικών ανά πελάτη. Σε ανακοίνωσή της, η Booker ανέφερε ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τις ποσότητες μπίρας και μηλίτη που διαθέτει προς πώληση λόγω της «διεθνούς έλλειψης» διοξειδίου του άνθρακα για τρόφιμα.

Την περασμενη εβδομάδα, εκπρόσωπος της Heineken, της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας στη βρετανική αγορά, δήλωσε στο CNBC μέσω email: «Όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, επηρεαζόμαστε από αυτή την έλλειψη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν στην τροφοδοσία μας στην Ευρώπη και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους».

 

Ας προσπαθήσει κάποιος να εξηγήσει σε αυτόν τον τύπο ότι παίζει να ξεμείνει ο τόπος από μπίρα.

H σκέψη μας είναι πάντα με τους οπαδούς της Αγγλίας

Gepostet von Abaluben am Mittwoch, 27. Juni 2018

 

Best of internet