Quantcast
THE STREAM

Tην απόλυτη δικαιολογία για τον κουβά που θα πάτε στις εξετάσεις βρήκαν επιστήμονες

Τώρα ξέρεις γιατί πατώνεις σε κάθε καλοκαιρινή εξεταστική


THE NEWSROOM · 4 Ιουνίου 2018

Επιτέλους δόθηκε μία εξήγηση, αγαπητοί φίλοι, στο θλιβερό φαινόμενο της πανωλεθρίας στις καλοκαιρινές εξετάσεις μετά από έρευνα που ολοκλήρωσαν ερευνητές από τρία κορυφαία αμερικάνικα πανεπιστήμια. Όχι, αγαπητοί φίλοι, δεν πρόκειται για ένα ακόμη click bait, ερευνητές από τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Καλιφόρνια-Λος ‘Αντζελες (UCLA) και Τζόρτζια βρήκαν ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία μέσα στην τάξη, τόσο δυσκολότερο είναι για τα μαθητούδια να αποδώσουν.

Επικεφαλής της έρευνας με τον τίτλο «Ζέστη και Μάθηση» ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Τζόσουα Γκούντμαν της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ, ο οποίος μελέτησε τις επιδόσεις 10.000.000 παιδιών μέσα σε ένα διάστημα 13 ετών.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι ξεκινάει όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 21 βαθμούς Κελσίου, πράγμα που εξηγεί γιατί τα παιδιά στην Σκανδιναβία, για τα οποία μας έπρηζαν τα παπάρια στο σχολείο, σημειώνουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Τώρα, αν τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας τα επεκτείνουμε και στις εξετάσεις του πανεπιστήμιου, μπορούμε πλέον να εξηγήσουμε για ποιο γαμημένο λόγο καταλήγουμε στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου να δίνουμε σχεδόν αποκλειστικά μαθήματα του θερινού εξαμήνου.

Αλλά και γιατί αυτός εδώ ο φίλος από τα ’90s περιέγραψε την εξέταση του ως «πανωλεθρία».

 

Best of internet