Quantcast
THE STREAM

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γκέι ισλαμικός γάμος στην Βρετανία

Ο Jahed και ο Sean παντρεύτηκαν και ακόμη δέχονται απειλές για τη ζωή τους


THE NEWSROOM · 11 Ιουλίου 2017

Ένα ταμπού έσπασε: Ένας Βρετανός από τα West Midlands ήταν ο πρώτος Μουσουλμάνος που παντρεύτηκε το φίλο του σε γκέι γάμο. Ο 24χρονος Jahed Choudhury πέρασε πολύ δύσκολα μεγαλώνοντας στην κοινότητα μουσουλμάνων όπου ανήκε λόγω τους σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Έχοντας πάει μέχρι και σε προσκύνημα μήπως και μπει στον ίσιο δρόμο, σκεφτόταν να αυτοκτονήσει μετά από μια ζωή γεμάτη καταπίεση. Η κατάσταση άλλαξε όταν κλαίγοντας μια μέρα σε ένα παγκάκι, γνώρισε τον Sean Rogan ο οποίος του μίλησε για να τον παρηγορήσει. Στο τέλος έγιναν ζευγάρι και εντέλει αποφάσισαν να παντρευτούν με παραδοσιακές στολές του Μπαγκλαντές.

Όλα αυτά ακούγονται εύκολα και ειδυλλιακά αλλά οι δύο άντρες έχουν περάσει πολύ δύσκολα. Έχουν δεχτεί μάλιστα και απειλές για τη ζωή τους. Όπως δήλωσε ο Jahed:

«Θέλω να πω σε όλους όσοι περνούν το ίδιο πως είναι εντάξει. Θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος και Μουσουλμάνος»

O Jahed ένιωθε πάντα μόνος του σε ένα παραδοσιακό μουσουλμανικό σπίτι. Σχετικά με τα δύσκολα παιδικά του χρόνια είχε κι άλλα να πει:

 «Ξεχώριζα σαν τη μύγα μες στο γάλα. Ποτέ δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο και προτιμούσα να βλέπω επιδείξεις μόδας στην τηλεόραση. Θυμάμαι να νιώθω εγκλωβισμένος.

Το ίδιο γινόταν και στο σχολείο, τα παιδιά με έφτυναν, άδειαζαν πάνω μου κάδους με σκουπίδια, με φώναζαν “γουρούνι” και οι Μουσουλμάνοι με αποκαλούσαν “harum”, που είναι πολύ άσχημη προσβολή στη γλώσσα μου»

To περιβάλλον του προσπάθησε επανειλημμένα να του αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό. Τον υποχρέωσαν να έχει κοπέλα, του άλλαξαν φίλους, τον έβαλαν να πάρει φάρμακα, τον έστειλαν να προσκυνήσει στη Σαουδική Αραβία και το Μπαγκλαντές.

Όταν αυτά έδειξαν να μην έχουν αποτέλεσμα, άλλοι μουσουλμάνοι του επιτέθηκαν στο δρόμο και έγραψαν με σπρέι τη λέξη «αδερφή» στην πόρτα του σπιτιού του. Του απαγορεύθηκε επίσης να πηγαίνει στο τζαμί που πήγαινε τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Jahed δηλώνει πως όταν γνώρισε τον Sean βρισκόταν στη χειρότερη περίοδο της ζωής του:

«Ήθελα να αυτοκτονήσω και τότε γνώρισα τον Sean. Έκλαιγα σε ένα παγκάκι όταν με πλησίασε και με ρώτησε αν είμαι καλά. Μου έδωσε ελπίδα σε μια από τις χειρότερες φάσεις της ζωής μου και μου συμπαραστάθηκε πάρα πολύ. Συγκατοικήσαμε από την πρώτη εβδομάδα και πέρυσι του έκανα πρόταση γάμου. Μάλιστα σκέφτεται να γυρίσει προς το Ισλάμ για χάρη μου»

Στο γάμο συγγενείς και από τις δύο οικογένειες και κάποιοι φίλοι. Μεταξύ αυτών  η μητέρα, η αδερφή και ο αδερφός του Jahed αλλά και η μητέρα, οι δύο αδερφές και ο αδερφός του Sean.

«Η μητέρα μου υπήρξε πάντα υποστηρικτική. Χωρίς αυτή δεν θα ήμουν σήμερα εδώ. Οι οικογένειές μας τα πηγαίνουν πολύ καλά»

Παρά το ευτυχές τέλος, οι δύο σύζυγοι δηλώνουν ότι συνεχίζουν να δέχονται απειλές:

«Απειλούν εμάς και τις οικογένειές μας. Μου λένε πως θα με σκοτώσουν και πως δεν θα έπρεπε να έχω γεννηθεί ποτέ. Είναι ελεεινά, φρικτά σχόλια, αλλά εμείς είμαστε τόσο ευτυχισμένοι που δεν μας νοιάζει»

Aς ελπίσουμε να πάνε όλα καλά.

(πηγή)

Best of internet